Hrvatski košarkaški savez bez direktora: Petrović podnio ostavku

Petrović, Foto: FIBA

Dosadašnji sportski direktor Košarkaškog saveza Hrvatske (HKS) Aleksandar Petrović podnio je ostavku, potvrdio je danas HKS.

“S obzirom na to da više nemam povjerenja u čelne ljude HKS-a, odlučio sam da podnesem ostavku na mjesto sportskog direktora”, napisao je Petrović na svom Tviter nalogu, prenosi agencija Hina.

Nešto kasnije je i HKS potvrdio tu informaciju.

“Aleksandar Petrović je danas u prostorijama HKS-a podnio ostavku na funkciju sportskog direktora na koju je izabran u septembru prošle, 2022. godine. Zahvaljujemo gospodinu Petroviću na dosadašnjoj saradnji i angažmanu i želimo mu sreću u daljem radu”, naveo je hrvatski savez.

Petrović je u septembru prošle godine izabran za sportskog direktora HKS-a, a mjesec kasnije i vršioca dužnosti selektora košarkaške reprezentacije. Bilo je to privremeno rješenje nakon odlaska selektora Damira Mulaomerovića.

Tokom narednih mjesec obavio je mnoge razgovore sa potencijalnim kandidatima za selektorsko mesto i nedavno je Upravnom odboru poslao dva predloga – Josipa Sesara i Darija Đerđu. Đerđa je bio Petrovićev favorit, ali HKS je na kraju odabrao Sesara za novog selektora.

Suzana Vujičić sudi Eurobasket

Ljulj i Jabusele se izvinili zbog tuče u Madridu