Nejla Bicić i Maša Tomašević – „plavo – bijele“ djevojke koje obećavaju

Foto: FK Budućnost

Ženski fudbalski klub Budućnost je rasadnik talentovanih dama, oslonac gotovo svih mlađih selekcija – pa i A reprezentacije – Crne Gore, a iz dana u dan djevojaka koje se zanimaju za fudbal je sve više, a rad u našem klubu je sve bolji i bolji.

Plave dame koje su, na neki način, obilježile prethodni mjesec su 18-godišnja Nejla Bicić i 16-godišnja Maša Tomašević. To su definitivno djevojke koje obećavaju.

Ali, krenimo redom – naša ekipa je prethodnog vikenda, prvi put u sezoni, savladala Zoru rezultatom 5:1, a po jedan pogodak su postigle upravo Bicić i Tomašević.

„Zora je defanzivno i taktički dobro organizovana ekipa, a u meč sam ušla puna motivacije i na kraju je najbitnije što je tim ostvario pobjedu. Uvijek se lijepo osjećam kada postignem gol, ali važnije od svega je uspjeh i napredak tima“, poručila je Nejla.

Zora je bila veliki dužnik našim djevojkama, jer ih je dva puta zaustavila na putu ka tituli, ali djevojke na čelu sa trenerom Duškom Globarevićem su iz svega izašle jače i bogatije za neko novo iskustvo.

„Nismo imale sreće u prethodnim utakmicama sa Zorom uprkos tome što smo bile dominantne. Sada smo pokazale da smo mnogo bolji tim i zasluženo smo slavile. Drago mi je zbog gola, ali bitna je naša kolektivna pobjeda“, rekla je Maša.

ŽFK je od ljetos ponovo aktiviran, opet su u najdražem dresu okupljene supertalentovane djevojke i djevojčice, plan je bio da se napadne šampionski pehar, ali neiskustvo u pojedinim situacijama je prevagnulo na stranu Breznice.

Međutim, napravljena je kvalitetna baza za narednu sezonu…

„Ostaje žal za titulom već ove sezone, ali konkurencija je iz sezone u sezonu sve bolja i to me raduje, jer kvalitet ženskog fudbala u Crnoj Gori napreduje. Vjerujem da smo postavili dobre temelje za iduću sezonu, da rastemo zajedno kao ekipa, tako da se nadamo tituli sljedeće sezone“, rekla je Nejla Bicić, na čije se riječi nadovezala Maša Tomašević.

„I meni je žao što nećemo osvojiti titulu. Međutim, imamo izuzetno mlad tim, koji je na utakmicama protiv Breznice pokazao da može da im parira i nadigrava se. Sada smo iskusnije za jednu godinu zajedničkog igranja, tako da očekujem da ćemo naredne sezone da budemo najozbiljniji kandidat za titulu“.

Fudbal su zavoljele od malena, uz očeve koji su igrali fudbal su se zaljubili u najvažniju sporednu stvar na svijetu, a u svom fudbalskog odrastanju imaju ogromnu podršku porodice.

„Fudbal treniram od sedme godine, a za razliku od ostalih djevojčica koje su igrale neke druge igre, mene je uvijek više privlačilo da igram fudbal sa bratom i njegovim drugovima“, jasna je Nejla, dok Maša dodaje.

„Lopta mi je uvijek bila interesantna, kada sam bila mala koristila sam svaku priliku da igram fudbal“.

Dobar rad i sjajnu formu prenijele su na reprezentaciju – Nejla se, sa svojom U19 reprezentacijom, u velikom stilu plasirala iz B grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u elitnu A grupu.

Bila je najbolji strijelac naše reprezentacije na tom turniru sa četiri gola.

„Plasman u elitnu rundu je došao poptuno zasluženo. Lijepo je kada se pokažeš u najboljem svijetlu, pogotovo kada je u pitanju reprezentacija. Imala sam tu sreću da zablistam i da se pokažem u punom sjaju. Tada shvatiš koliko se zalaganje, trud i odricanja isplate. Nadam se pozivu u A selekciju i da tamo nastavim gdje sam stala“, govori nam Nejla Bicić.

I Maša je – baš kao Nejla – ali sa svojom generacijom U17 ispisala zapažen rezultat na kvalifikacionom turniru B grupe Evropskog prvenstva plasiravši se u elitnu A grupu.

Bila je najbolji strijelac svih kvalifikacionih grupa sa devet golova, a dodala je još tri asistencije.

„Čast mi je što imam mogućnost da predstavljam svoju državu, mnogo mi znači što sam dio reprezentacije i što sam sa 15 godina dobila poziv i priliku da zaigram za prvi tim. Što se tiče kvalifikacija, napravile smo odličan rezultat, a drago mi je što sam se izdvojila kao najbolji strijelac – to mi daje podsticaj za dalji napredak“, poručila je Maša Tomašević, a zatim je poentirala…

„Ženski fudbal je u posljednjih par godina napredovao, to potvrđuju rezultati svih selekcija i sigurno je da ženski fudbal ima lijepu budućnost“.

Nejla i Maša – djevojke koje obećavaju!

Ljulj i Jabusele se izvinili zbog tuče u Madridu

Happy hour uz Meridian Casino!