Podgorici trofej u konkurenciji juniorki

Foto: KSCG

Košarkašice Podgorice šampionke su Crne Gore u konkurenciji juniorki.

Podgoričanke su osvojile trofej na završnom turniru u Bemax Areni.

U finalu su slavile protiv Dečića 76:43, čime su potvrdile dominaciju koju su imale čitave sezone.

Tri igračice Podgorice bile su dvocifrene – Janja Dragišić postigla je 16, dok su Marija Baošić i Atina Radević dodale po 15. U strijelce su se upisale još Bulajić 9, Vukčević 6, Šćepanović 4, Zuber 3, Vujošević, Bojičić, Milošević i Bigović po 2. Kod Dečića Vrcan i Nišavić postigle su po 9, Stjepčević i Rakočević po 6, Radulović, Praščević po 4, Micaković i Kovačević po 2, Lašić 1.

Treće mjesto osvojila je Trebjesa, koja se tako okitila bronzom u debitantskoj sezoni. Trebjesa je u utakmici za treće mjesto savladala Tara Basket 66:35.

U ekipi iz Kolašina raspoložena je bila samo Nikolina Rakočević 25, a u strijelce su se upisale još Šćepanović 4, Nedić, Šuković, Rakočević po 2.

U timu Trebjese najefikasnija bila je Kasalica sa 17, Mijušković je dodala 16, a u strijelce su se upisale Mandić 7, Rondović 6, Jovović 5, Radišić i Andrić po 4, Brković 3, Dubljević i Doknić po 2.

Pehar kapitenki Podgorice Mariji Baošić uručila je Mirjana Sekulić, komesar takmičenja, zlatne medalje podijelila je Maja Milutinović, nekadašnja reprezentativka, a sada komesar mini basketa i Južne regije.

Srebrne medalje igračicama Dečića uručila je Ksenija Šćepanović, dok je njena drugarica iz Budućnost Bemaxa Marija Leković predala bronzana odličja…

Delibašić i Radonjić napustili Mornar, Barani u ponedjeljak imenuju novog trenera

F1: Peresova dominacija u Bakuu