Mijović: U ranoj fazi 3. četvrtine smo uspostavili kontrolu na terenu

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Budućnost Voli je u polufinalu Admiralbet ABA lige.

“Plavi” su u drugom meču serije slavili na parketu Mege (82:80).

Trener Petar Mijović je na početku pres konferencije pomenuo žrtve dva stravična masakra u Srbiji.

„Želim da u svoje ime, ime igrača i kompletnog kluba koji predstavljam izrazim najdublje saučešće zbog posljednjih dešavanja u Beogradu i Mladenovcu. Svim srcem smo uz ljude koji su, nažalost, izgubili svoje najbliže”, rekao je trener „plavih”.

Budućnost je u prvih 20 minuta imala dosta problema sa Megom.

„Prva četvrtina je obostrano bila van ritma. Tokom uvodnih minuta sam imao osjećaj da će prva ekipa koja nađe način da se energetski podigne preuzeti kontrolu meča. To je nažalost uradila Mega, koja je veoma talentovana, jako dobro vođena, a i mi smo pomogli da sav taj potencijal iskaže. Domaćin je imao lagodno i zasluženo vođstvo”.

Tek u trećoj dionici Budućnost je uspjela da umiri rivala i situaciju okrene u svoju korist.

„Očekivao sam reakciju, diskutabilno je reći da li i da se vratimo iz ovolikog minusa. Znao sam da ekipa koju vodim, ukoliko uspostavimo osnovne parametre koji su potrebni ta utakmicu sa Megom, a prevashodno se tiču tranzicione i odbrane jedan na jedan, te zagrađivanja reketa, može da se vrati u meč. Uspjeli smo to već u ranoj fazi 3. četvrtine, uspostavili smo kontrolu situacije na terenu, dali više laganih poena, a onda sam znao da iskustvo u utakmici na jednu loptu može da prevagne”, kazao je Mijović.

Alkaras odbranio titulu u Madridu

Sutjeska ubjedljiva protiv Dečića, važan trijumf Mornara