Četiri tekbol stola u Nikšiću

Foto: Tekbol savez Crne Gore

Nikšić je nova tekbol stanica u Crnoj Gori.

Opština Nikšić postavila je četiri tek stola u gradu pod Trebjesom, od čega su dva donirana fudbalskim klubovima „Sutjeska“ i „Čelik“.

Tako će igrači klubova koji su simboli grada moći će da na novi, zanimljiv i koristan način provode vrijeme na treninzima i rade na timskoj hemiji.

Osim fudbalera u tekbolu će moći da uživaju i Nikšićki rekreativci, pošto su stolovi postavljeni na dvije atraktivne lokacije u gradu i slobodni za korištenje.

„Posebno mi je zadovoljstvo što se od danas i grad Nikšić nalazi na svjetskoj tekbol mapi, još jednom potvrđujući svoju osvjedočenu reputaciju grada sporta. Prateći popularnost koju je ova relativno nova sportska disciplina dostigla tokom više od decenije postojanja, posebno u posljednje dvije godine otkada u Crnoj Gori egzistira Tekbol savez, a u namjeri da našu sportsku infrastrukturu dodatno obogatimo i unaprijedimo, što je uostalom i naša stalna misija, odlučili smo da i ovaj sport popularišemo i približimo našim sugrađanima. U saradnji sa Tekbol savezom Crne Gore kupili smo tri stola za tekbol, a savez nam je donirao jedan, tako da smo izvršili postavku pomenutih stolova na dvije atraktivne lokacije u gradu. Druga dva stola dali smo na korišćenje najpopularnijim fudbalskim klubovima u našem gradu Sutjesci i Čeliku. Obzirom da je Nikšić podneblje koje je predodređeno za bavljenje sportom, siguran sam da će ovaj sport naći svoje poklonike i zaživjeti u punom kapacitetu“, istakao je sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić, Dejan Ivanović.

Foto: Tekbol savez Crne Gore

„Hvala Opštini na donaciji. Ovo je jedan od rekvizita koji se koristi u modernom fudbalu u većini klubova. Koristiće i nama definitivno. Ova dva stola zajednički ćemo koristiti za potrebe oba kluba. Dobro je da se nešto pozivino dešava, predstavljamo neke nove rekvizite, uvode se drugačiji, novi načini treninga, tako da sam siguran da će nam koristiti“, kazao je direktor FK Sutjeska, Nikola Jovović.

„Ispred fudbalskog kluba Čelik zahvalio bih se Sekretarijatu na ovoj vrijednoj donaciji. Posebno će nam ovaj sto značiti za treninge oporavka“, istakao je predsjednik FK Čelik, Mrdelja Čvorović.

Foto: Tekbol savez Crne Gore

Svi u Tekbol savezu Crne Gore raduju se što je Opština Nikšić prepoznala prednosti našeg sporta, u smislu promocije zdravih stilova života i rekreativnog sporta, koji je sve popularniji u Crnoj Gori, ali i svijetu. Stoga će i crnogorska liga biti još masovnija ove sezone, čija je premijera zakazana za 27. maj u Ulcinju. Samo tekbol takmičenje na Maloj plaži predstavlja i najavu ljetnje turističke sezone, što je dodatna vrijednost tekbola kao novog, urbanog sporta.

Foto: Tekbol savez Crne Gore

Takođe, tekbol će debitovati na prvom multisportskom takmičenju, u društvu brojnih olimpijskih sportova, na Evropskim igrama koje će se održati od 21. juna do 2. jula u Krakovu.

Novo priznanje: Dabanović vodi meč Al Itihad – Abha

Obradović pred put u Madrid: Peti meč, neko će na fajnl-for