Crnogorska selekcija se predstavlja u vaterpolu na plaži

Foto: wpolo.me

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na plaži (beach water polo) otputovala je danas u Egipat, gdje će učestvovati na kvalifikacionom turniru za plasman na Svjetske igre na plaži, koje se održavaju na Baliju, od 5. do 12. avgusta.

Crnogorski tim će se u egipatskom zalivu Somabaj, u blizini poznatog ljetovališta Hurgada, od 12. do 15. maja boriti za jedno od prva tri mjesta koja vode u završnicu takmičenja, koje je svojevrsni festival vodenih sportova, a koji obuhvata i igranje vaterpola na otvorenom moru.

Reprezentaciju Crne Gore čine Dragoljub Ćetković, Petar Ćetković, Nikola Marković, Andrija Korać, Nikola Brkić, Danilo Adžić i Stefan Porobić, a prvi trener je Zoran Maslovar. U stručnom štabu su asistent Igor Martinović i ljekar Gezim Čobaj, dok će Andrija Đurašković suditi na turniru.

“Priča o vaterpolu na plaži je sve ozbiljnija, a najave su da će u narednom periodu, na svake dvije godine, biti organizovana takmičenja na svjetskom nivou. Mi smo sastavili tim, vodeći računa o tome ko je od igrača slobodan, ko nema obaveza u klubovima. Imali smo kratke pripreme da pokušamo da se prilagodimo uslovima, a nadamo se da ćemo se plasirati u završnicu”, rekao je Maslovar.

Žrijeb će se obaviti pred početak turnira, a Crna Gora je u prvom šeširu sa Srbijom, Mađarskom, i Gruzijom. U drugom šeširu su: Kazahstan, Južna afrika, Kuvajt i Egipat a u trećem Rumunija, Ukrajina, Tunis i Saudijska Arabija.

Vaterpolo na plaži se igra na terenu u vodi dimenzija 15×10 metara. U igri su golman i trojica igrača. Utakmica traje četiri puta pet minuta. Ukoliko je rezultat neriješen izvode se peteci.

Stipendijski ugovori za osmoro odbojkašica i odbojkaša

Milić riješio derbi u Beranama, Mladost blizu elite