Vasilije Terzić: Srećan zbog gola, igre i pobjede

Foto: FSCG

Budućnost je preskočila Arsenal prethodnog vikenda pod Goricom (1:0), napravila je još jedan korak ka šampionskoj tituli, ali do konačnog cilja su ostala još – “tri finala”.

Plavo – bijeli su bili dominantni protiv debitanta u prvoligaškom takmičenju i aktuelnog finaliste Kupa, a gol odluke je postigao vezista Vasilije Terzić.

“Bili smo svjesni značaja utakmice, kao i da je pred nama izuzetno težak meč protiv organizovanog tima, koji je uradio mnogo dobrih stvari ove sezone. Međutim, svi smo utakmici pristupili maksimalno koncentrisani i motivisani, odmah smo nametnuli svoj ritam, stvarali šanse… Dominirali smo svih 90 minuta i na kraju smo potpuno zasluženo osvojili nova tri boda”, govori Terzić za klupski sajt.

Terzić je igrao maestralno, dirigovao je sredinom terena, bio produktivan i u ofanzivi i u defanzivi. I zaslužio je pogodak.

“Iskreno, mogu da kažem da sam konačno zadovoljan svojom igrom. Poslije duže vremena sam odigrao cijeli meč, odlično sam se osjećao na terenu i dobru partiju krunisao golom. Srećan sam prije svega zbog pobjede koja nam je bila važna, zbog načina na koji smo došli do tri boda, ali i sopstvene igre”.

Šef stručnog štaba Miodrag Džudović je nakon utakmice protiv Arsenala poručio da je prvo poluvrijeme model igre kako Budućnost treba da igra. A sigurno da kvalitetna predstava koja je viđena pod Goricom utiče na samopouzdanje pred tri posljednja prvenstvena meča.

Prvi naredni je u nedjelju u 18.00 sati u Bijelom Polju – protivnik je Jedinstvo Franca.

“Mislim da je najbitnije da u Bijelom Polju imamo identičan pristup kao protiv Arsenala u prvom poluvremenu. Sigurno je to model kako Budućnost treba da izgleda – da je lopta u našem posjedu i da stvaramo šanse – i trudićemo se da tako bude. Želimo da se mi pitamo u svakom meču i siguran sam da će uz pravi pristup sve doći na svoje”, jasan je Terzić.

Arsenal kao najveće iznenađenje prvenstva je arhiviran, a Jedinstvo kao drugo najveće iznenađenje šampionata je naredni rival.

“Jedinstvo igra sjajan fudbal, pravo je osvježenje, ima svoje motive kada igra kod kuće i pred nama je još jedan težak meč. Ubijeđen sam da će atmosfera da bude odlična, jer će na stadionu biti dosta njihovih navijača, ali i naših koji najavljuju odlazak u velikom broju. Nadam se da ćemo da odigramo još jedan dobar meč i svi zajedno vjerujemo u novu pobjedu kako bismo olakšali sebi put ka tituli”, rekao je Vasilije Terzić.

Farmanova i POK produžili saradnju

Poznati termini mečeva Budućnosti i Crvene zvezde: Beograđani stižu u “Moraču” 23. maja