Kompletira se ženska selekcija na pripremama u Herceg Novom

Foto: odbojka.me

Ženska odbojkaška reprezentacija već drugu sedmicu trenira u Herceg Novom, bazi za pripreme pred start kvalifikacija CEV Srebrne lige. Na početku selektor Milorad Krunić na raspolaganju je imao 13 igračica, a sada je tim brojniji za Katarinu Budrak i Dijanu Vuković, koje su završile sa klupskim obavezama.

Odbojkašice Crne Gore naporno rade na podizanju forme i pripremi za jedan od izazova koji ih čeka ove godine. U domu novog državnog prvaka, Herceg Novom, djevojke Milorada Krunića uigravaju se za mečeve sa Farskim Ostrvima, Portugalom i Gruzijom, koji ih čekaju u periodu od 27. maja do 16. juna. Nakon završetka sezona u Rumuniji i Francuskoj, uz saigračice su Dijana Vuković iz Voluntarija i igračica Bordoa, Katarina Budrak.

„Ekipa je opet na okupu nakon osam mjeseci, u nešto izmjenjenom sastavu. Ja sam se priključila nakon veoma teške sezone, sa puno utakmica, ali pokušaću što prije da se odmorim i dam svoj maksimum kako bih pomogla ekipi, da ostvarimo što bolji rezultat iako smo u podmladjenom sastavu. Nakon jednog odrađenog treninga ekipa je ostavila na mene pozitivan utisak, sviđa mi se atmosfera i smatram da uz dobar rad možemo doći do dobrog rezultata“, kazala je Dijana Vuković.

„Nakon nedjelju dana priključila sam se pripremama seniorske reprezentacije i odradila trening sa njima. Ekipa se ne razlikuje previše od prošlogodišnje, tako da mogu reći da se pozitivan rad koji je počeo prošlog ljeta nastavlja, što sam mogla i osjetiti na prvom treningu. Devojke i staf su motivisani, zadovoljstvo i uživanje u onome što radimo su prisutni. Očekuju nas još malo više od dvije sedmice jakog rada pred prvu utakmicu, a nadamo se dobrim rezultatima i, za početak, da ćemo izboriti plasman na finalni turnir. Nadam se samo da će nas zdravlje poslužiti, da neće biti povreda uprkos tome sto je većina nas završila sa sezonom neposredno prije početka priprema“ istakla je Katarina Budrak.

Ekipa će biti kompletirana 18. maja, kada će se treninzima priključiti primač servisa italijanskog Asiteka, Danijela Džaković. Nikoleta Perović, u dogovoru sa selektorom Krunićem, propustiće akciju u kvalifikacijama za Srebrnu ligu zbog dugačke i naporne sezone, kao i zbog hroničnih problema sa koljenom. Korektor Konsolinija od sljedeće godine ponovo će biti sa reprezentacijom.

U sklopu priprema naše odbojkašice odigraće dva test duela sa selekcijom Bosne i Hercegovine 20. i 21. Maja u Zenici. Prvi meč u kvalifikacijama za CEV Srebrnu ligu igra se na Farskim Ostrvima 27. ovog mjeseca a posljednja utakmica je zakazana za 16. jun sa istim rivalom u Herceg Novom.

EPCG i u narednoj sezoni uz FK Sutjeska

Ovu priliku ne smijete propustiti!