Budućnost u Bijelom Polju, Pavličić: Čitava sezona staje u dvije – tri utakmice…

Foto: FSCG

Budućnost u 34. kolu domaćeg šampionata gostuje Jedinstvu u Bijelom Polju sjutra u 18.sati, želi da upiše nova tri boda i približi se novom (rekordnom šestom) šampionskom peharu.

“Plavi” u posljednja tri kola ulaze kao lideri šampionata sa tri boda više i boljim međusobnim skorom u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku, imaju sve u svojim rukama i jedva čekaju da utakmica na sjeveru zemlje počne.

“Što se tiče protivnika, Jedinstvo je sigurno najprijatnije iznenađenje u našoj ligi ove sezone. Detaljno analiziramo svakog protivnika, spremićemo se za Jedinstvo i samo vjerujem u tri boda”, jasan je golman Đorđije Pavličić.

Čuvar mreže je sa kolegama danas prije treninga gledao video analizu, a nakon treninga se zaputio na put u Bijelo Polje. “Plavi” imaju ogroman motiv da sjutra ispune svoj cilj.

“Mislim da smo došli do situacije da smo fokusirani samo na sebe i na našu igru. Čitava sezona staje u dvije – tri utakmice na kraju, dvije pobjede nam rješavaju još jednu titulu i mislim da dodatni motiv nikome neće trebati. Naš cilj je jasan”, dodao je 26-godišnji golman.

Najtrofejniji tim u državi je sva tri puta u aktuelnoj sezoni bio bolji od Jedinstva (3:0 i 4:0 pod Goricom, 1:0 u Bijelom Polju), a u nezavisnoj Crnoj Gori smo odigrali 20 međusobnih duela sa Bjelopoljcima.

Bilans je sljedeći – ukupno: 20 utakmica, 16 pobjeda Budućnosti, četiri remija; u Bijelom Polju: osam utakmica, šest pobjeda Budućnosti, dva remija.

“Plavi” imaju pritisak da očuvaju pozitivnu tradiciju, ostvare rezultat, približe se tituli…

“Kada igrate za Budućnost pritisak je uvijek prisutan – od ljudi iz kluba, navijača, publike… Ulazimo u svaku utakmicu sa određenom dozom pritiska, ali mislim da je svaki igrač koji igra za Budućnost na to navikao. I realno, neko ko ne može da se nosi sa tim ne može da igra za Budućnost. Mislim da svaki šampionski klub mora to da posjeduje”, jasan je Pavličić, koji je dodao…

“Ako želimo titulu i sve uspjehe moramo da osjetimo malo pritiska. To nam neće predstavljati problem – ni protiv Jedinstva, ni ubuduće – već dodatni motiv da napravimo još jedan korak prema tituli”.

Budućnost će u Bijelom Polju imati veliku podršku svojih najvatrenijih navijača – Varvari su najavili prisustvo u velikom broju, a kompletan ambijent na stadionu Jedinstva bi trebao da bude fudbalski. Svi se nadamo spektaklu, kako na tribinama, tako i na terenu

“Atmosfera će u Bijelom Polju sama po sebi da bude sjajna, a stadion vjerovatno pun. Naši navijači su uz nas od prvog do posljednjeg kola, na svakoj utakmici su bili prisutni, pružali su nam podršku… Mislim da su navijači, baš kao i mi, imali jednu sjajnu sezonu i mislim da će ovaj kraj da bude najljepši – kako nama, tako i njima”, poručio je Pavličić, koji je poentirao…

“Očekujem lijepu brojku navijača u Bijelom Polju i mislim da ćemo uz njih mnogo lakše stići do nova tri boda”.

Lovćen šampion Crne Gore u rukometu

Barcokas trener godine u Evroligi