Mijović pred Zvezdu: Imamo svoje ambicije i želje

Petar Mijović na današnjoj konferencijifoto: KK Budućnost Voli

Pred meč u Beogradu, protiv Crvene zvezde nedjelja (19.30) na otvaranju polufinalne serije plej ofa ABA lige – trener Budućnosti Petar Mijović – kaže da je za njegov tim, to ozbiljan izazov, da se u ovom momentu, nadmeće sa evroligašem.

“Sigurno da nas očekuje zahtjevna utakmica. Zvezda je u Evroligi pokazala kvalitet na svim pozicijama. Pokušavamo da ovu utakmicu shvatimo kao ozbiljan izazov, mogućnost da vidimo gdje smo mi u odnosu na jednu od najboljih evropskih ekipa. Iskoristili smo ovaj period od utakmice sa Sutjeskom da neke stvari pokušamo da adaptiramo u odnosu na njihov individualni kvalitet, koji nije mali. Ekipa od prvog dana trenira dobro, posvećeno. Mislim da smo na dobrom putu, bez obzira na određene oscilacije koje smo pokazali na utakmicama sa Megom – u prvoj, a posebno u prvom poluvremenu druge”, rekao je Mijović.

Plasmanom u polufinale ekipa je, smatra Mijović, ispunila glavni cilj. Ali, trener “plavih” poručuje da njegov tim ima ambicije i želje.

“U odnosu na kvalitet koji imamo, mi smo, plasmanom u polufinale, prevashodni cilj ispunili. Međutim, sportski i ljudski je da se ambicije tu ne završavaju. Poštujemo kvalitet Zvezde, koja je favorit u ovoj seriji. Serija ima prefiks derbija i zbog našeg kvaliteta. Godinama smo u vrhu ABA lige, ovo su postali klasici regionalne košarke. Za nas je ovo izazov – nadam se da u dobrom raspoloženju i atmosferi dočekujemo ovu seriju. Imamo svoje ambicije i želje”, rekao je Mijović.

Grin i Mijović, Foto: KK Budućnost Voli

Zvezda igra dosta agresivno, posebno u presingu na protivničke igrače.

 U tome prednjači Kampaco sa pritiskom na loptu, Lazarević i Lazić kao igrači koji su dominantno defanzivno orjentisani. Dosta pokretljive pozicije četiri i pet, koja im daje mogućnost da igraju osnovnu odbranu od ‘pik-en-rola’ na nekoliko različitih načina. Sigurno da je jedna od stvari koja će biti ključ utakmice adaptacija na agresiju u spoljnoj liniji. Mi smo tokom sezone imali problema, gdje je taj pritisak znao da nas iz komotnih situacija uvede u utakmice na jednu loptu. Apostrofirali smo to kao jednu od najvažnijih stvari, ukoliko želimo dobar rezultat u Beogradu”, kazao je trener Budućnosti.

Jedan od aduta Budućnosti biće Erik Grin, koji u završnici sezone igra odlično.

“Crvena zvezda je odličan tim. Borićemo se, moramo da igramo čvrsto u odbrani i da se držimo trenerovog plana. Vjerujem da ćemo igrati dobro”, kazao je Grin.

Drugi meč je u “Morači” tek 23. maja – od 20 sati, a eventualna majstorica će biti određena naknadno.

CFL 34. kolo: Budućnost u Bijelom Polju, Sutjeska domaćin Rudaru

Perišić objavio spisak za dvomeč sa Švajcarskom