Sutjeska protiv Budućnosti: Da odigramo na najbolji način

Foto: Dragana Stjepanović/ABA liga

Prvi put nakon 2019. godine Sutjeska u Nikšiću igra protiv Budućnosti – riječ je u drugom meču polufinalne serije Prve crnogorske košarkaške lige, koji je zakazan za srijedu od 19 časova.

U prvoj utakmici, odigranoj prethodne sedmice Budućnost je pobijedila (93:58), a Sutjeska je na tom meču igrala sa šestoricom prvotimaca.

Sutjeska je u prvom poluvremenu prve utakmice dobro igrala, parirala rivalu, jedno vrijeme i vodila, ali je u nastavku Budućnost kontrolisala situaciju, stigla do pobjede i vođstva u seriji.

„Nadamo se da će neki momci, koji nisu igrali na prethodnom meču, biti spremni. Prva utakmica je bila zahtjevna – teško je parirati sa šest igrača. Mi smo u jednom dijelu, koliko smo imali energije i snage pokušali da nametnemo dobru odbranu i da budemo dostojan protivnik polufinalne utakmice. Kako je utakmica odmicala, kvalitet, fizička sprema i duža klupa Budućnosti je došla do izražaja. Nismo se nadali da ćemo na ovaj način odigrati mečeve protiv Budućnosti. Ali šta je – tu je. Nadam se da ćemo prvenstvo zatvoriti na najbolji mogući način”, rekao je trener Darko Vujačić.

Tokom čitave sezone ekipa je imala problema sa povredama, a pred utakmice protiv Budućnosti ostala bez Rosa i Vedersa.

„Tokom čitave sezone smo se borili sa tim stvarima, plus dva Amerikanca su nam otišla pred samu utakmicu protiv Budućnosti, što se dosta osjetilo. Bili su spremni, mogli su da nam pomognu. Desilo se šta se desilo, to ostaje iza nas. Trudićemo se da ovu utakmicu odigramo na dobar i valjan način. Na kraju, ostvarili smo zacrtane ciljeve. S tim dijelom možemo biti zadovoljni. Ostajemo nedorečeni na kraju. Prvu utakmicu smo izdržali na način na koji smo izdržali. Nadam se da će u drugom meču biti veći broj igrača, koji će nam pomoći. Nismo planirali da bude ovako, ali šta je – tu je. Dignute glave izlazimo na teren u srijedu. Trudićemo se da budemo dobar protivnik”, poručio je Vujačić.

Ova utakmica je prilika i da publika podrži momke.

„Pozivam i publiku da dođe. To je falilo, ne samo ove, već i prethodnih sezona – sigurno da su uticale neke stvari u prethodnom periodu, od kovida, pa igranja utakmica ABA2 takmičenja u sistemu u kojem se igra. Negdje se i publika odvikla od dolaženja na utakmice. Ovi momci treniraju i igraju da bi se dvorana ispunila. Daćemo sve od sebe, publici ostaje da dođe i podrži ove momke”, poručio je Darko Vujačić.

Remi omladinaca protiv Švajcarske, Perišić: Igrali smo dobro, posebno u prvom dijelu

Nakon 13 godina: Inter u finalu Lige šampiona