UEFA „Pro“ licenca za Akovića i Babaču

Foto: FSCG

Centar za edukaciju trenera FSCG obavještava da su Boban Aković i Sead Babača uspješno odbranili diplomske radove i time stekli zvanje trenera sa UEFA „Pro“ licencom.

Boban Aković odradio je stažiranje u FC Balkani iz Suve Reke (Kosovo) i odbranio diplomski rad na temu ,,Analiza rada, menadžmenta, organizacije, stručnog rada u prvom timu i omladinskom pogonu FC Balkani“. Aković je rad odbranio pred komisijom u sastavu Dr Niko Raičković, Dr Nikola Rakojević, Boris Ljutica, Sava Kovačević i Vuko Bogavac.

Sead Babača odradio je stažiranje u NK Osijek iz Hrvatske, a diplomski rad na temu ,,Analiza rada, menadžmenta, organizacije, stručnog rada u prvom timu i omladinskom pogonu NK Osijek“ odbranio je pred komisijom u sastavu Dr Niko Raičković, Dr Nikola Rakojević, Jusuf Kasumović, Sava Kovačević i Boris Ljutica.

Aković i Babača su prvi polaznici četvrte generacije za sticanje UEFA ,,Pro“ licence koji su stekli tu diplomu, a prema novim odredbama trenerske konvencije, ispit su polagali iz dva dijela, praktični i teorijski. Praktični dio sastojao se od organizacije korektivnog treninga iz analize utakmice ili skautinga budućeg protivnika, dok je teorijski dio prezentacija sedmodnevnog stažiranja u klubu.

Rudar preko Sutjeske do finala Kupa

Dominacija dječaka iz Bijele, Mladost šampion Crne Gore