Ulcinj dobio tri tekbol stola

Foto: Tekbol savez Crne Gore

Novi grad na crnogorskoj tekbol mapi od sada je Ulcinj.

Opština Ulcinj i Turistička organizacija obezbijedile su tri tekbol stola, od čega jedan neće biti striktno vezan za lokaciju, već će biti pokretan i na raspolaganju za različite potrebe sportskih organizacija i promotivnih aktivnosti u Ulcinju. Jedan sto postavljen je u Srednjoj mješovitoj školi „Bratsvo jedinstvo“ a drugi će biti dio kompleksa sportskih terena na Valdanosu.

Tekbol kao sport i akcija Opštine Ulcinj i Turističke organizacije promovisani su na tekbol druženju na Maloj plaži u subotu, 20. maja, kom su prisustvovali predstavnici Opštine Ulcinj i Turističke organizacije grada, fudbalskog kluba Otrant Olympic, kluba malog fudbala Dolcinium kao i brojni turisti.

“Veoma se radujemo zbog dolaska tekbola u Ulcinj. Sigurni smo da će pružiti novi način za zabavu i rekreaciju svim generacijama. To je još jedan korak ka promociji zdravih stilova života među našim sugrađanima, bez obzira na uzrast ili iskustvo. Dolazak tekbola takođe ima turističke benefite i utisak je da su Ulcinj i tekbol idealan spoj, jer naš grad na više lokacija može da pruži sjajne, a različite uslove i okruženje za igranje ovog dinamičnog i atraktivnog sporta. Naš grad prepoznat je kao destinacija koja podržava zdrave stilove života, a od sada će turisti moći da se upuste i u igru tekbola i uživaju u ovom jedinstvenom sportskom iskustvu. Osim toga, vrlo je važno istaći i da smo mislili na budućnost grada Ulcinja i naše sportiste, pa će stolovi služiti za još bolju nastavu na časovima fizičkog vaspitanja u Srednjoj mješovitoj školi „Bratstvo jedinstvo“ kao i odlično sredstvo za još bolju pripremu i podizanje timske hemije članova FK Otrant Olympic i klubova malog fudbala Ulcinj i Dolcinium. Ističemo zadovoljstvo zbog saradnje sa Tekbol savezom, koju će u našem gradu sigurno pronaći brojne tekbol talente“, saopšteno je iz kabineta Opštine Ulcinj.

Tako je broj tekbol stolova u Crnoj Gori došao do 50, što svjedoči sve većoj popularnosti sporta, koji dobija nove centre.

„Ulcinj kao drevni grad idealna je sredina za tekbol, sport koji može da se igra na gotovo svim lokacijama i kom ambijent dodatno daje na atraktivnosti. Stoga se radujemo što upravo ljepota ulcinjskih plaža, Pristana, Starog grada mogu da daju dodatnu dimenziju našem sprotu. Takođe, od velikog značaja je i ogromna ljubav Ulcinjana prema fudbalu, koji je baza za tekbol, i samim tim vjerujem da se na ovim prostorima kriju novi tekbol majstori. Izuzetno mi je drago što smo uspostavili saradnju sa Opštinom Ulcinj, koja je prepoznala prednosti tekbola kao sporta koji je pristupačan svima i može da bude atraktivan u turističkom smislu. Polako pokrivamo cijelu teritoriju Crne Gore stolovima i stvaramo uslove da ovaj sport bude sve popularniji, a da je tako svjedoči i broj prijavljenih ekipa za prvi turnir nove sezone Crnogorske tekbol lige, koja će početi baš u Ulcinju, narednog vikenda“, kazao je predsjednik Tekbol saveza Milorad Šutulović.

A prva stanica nove sezone Crnogorske tekbol lige upravo je ulcinjska Mala plaža. U subotu, 27. maja, Ulcinj će biti domaćin premijernog turnira MTL za muške parove, čiji je nagradni fond 1.000 eura.

Dobitni ponedeljak!

Džudović: Nismo bili dostojni titule, uradićemo sve da slavimo u Baru