Poraz pionira nakon jedanaesteraca, Ljumović: Selekcija je tek u formiranju, mogu biti zadovoljan igrom

Foto: FSCG

Pionirska reprezentacija Crne Gore poražena je od selekcije Beograda u prvom kolu turnira ,,Josip Katalinski Škija“ u Bosni i Hercegovini.

Regularni tok utakmice završen je rezultatom 2:2, da bi Beograd bio bolji u izvođenju jedanaesteraca (4:1).

– Ovo je naš prvi meč sa ovim godištem koje se tek formira i mogu biti zadovoljan prikazanom igrom u većem dijelu susreta. Ipak, rezultatski je moralo bolje. Stekli smo dva gola prednosti i imali potpunu kontrolu, dominirali i stvarali dobre situacije pred golom protivnika, koje nismo realizovali. U samom finišu prvog poluvremena, sasvim slučajno jedan centaršut  sa lijeve strane završio je u našoj mreži. U drugom poluvremenu samo na momente smo bili na nivou iz prvog dijela, nesmotrenost u zadnjoj liniji koštala nas je toga da drugi put vadimo loptu iz naše mreže. Mislim da smo danas bili bolji u odnosu na rivala, pogotovo u prvom dijelu meča. Pri izvođenju jedanaesteraca nismo bili precizni dva puta, što je omogućilo protivniku da izađe kao pobjednik u ovom susretu, rekao je selektor Minja Ljumović.

Golove za Crnu Goru postigli su Mihailo Marković u 9. i Petar Begović u 13. minutu, a dobre šanse propustili su Vuk Jovović i Mark Đokaj.

Na drugoj strani, precizni su bili Matej Strika i Vuk Đajić.

U drugom kolu turnira Crna Gora će igrati sa selekcijom Sarajeva. Taj meč igra se u četvrtak od 11 časova.

Vaterpolo u genima: Slavni očevi i njihovi nasljednici

Rudović ostaje kraj Bistrice