Održana 8. sjednica UO COK-a

Foto: COK

Na Osmoj sjednici Upravnog odbora Crnogorskog olimpijskog komiteta, koja je održana u srijedu 24. maja, razmatrani su finansijski izvještaji za prethodnu godinu, koji su činili i Izvještaj Nezavisnog revizora o finansijskom poslovanju COK-a za 2022. i lzvještaj Nadzornog odbora za 2022. godinu, piše na Facebook stranici COK-a.

Članovima Upravnog odbora predstavljeni su i izvještaji o učešću na sportskim događajima sa olimpijskog kalendara i pripremama za buduća takmičenja (Zimski i Ljetnji EYOF, Igre malih zemalja Evrope, Evropske igre, ANOK Svjetske igre na pijesku i Mediteranske igre na pijesku).

Takođe je bila tema izbor zaslužnog sportskog radnika Crne Gore, kao i razmatranje zahtjeva za prijem novih saveza u članstvo COK-a (Ragbi i Plesni savez Crne Gore).

Svi izvještaji su usvojeni jednoglasno, kao i Finansijski plan COK-a za 2023. godinu.

Prema Odluci Upravnog odbora, za zaslužnog sportskog radnika, izabran je Danilo Mitrović, na prijedlog Košarkaškog saveza Crne Gore.

Na sjednici je zakazana III Redovna Skupština Crnogorskog olimpijskog komiteta, koja će se održati 6. jula 2023.godine.

U skladu sa ranijom Odlukom UO COK-a, a na osnovu prijedloga UO Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, produženo je stipendiranje mladih vaterpolista, do 31. decembra 2024. godine.

Kovinić protiv Noskove na startu Rolan Garosa

Rolan Garos: Đoković na startu protiv Saše Kovačevića, Alkaras potencijalni rival u polufinalu