Košarkaši i košarkašice na Igrama malih zemalja

foto: KSCG

Naše košarkaške reprezentacije igraće na Igrama malih zemalja.

Košarkašice koje predvodi Jelena Škerović na Malti će nastaviti uigravanje za Eurobasket.

Selektorka neće moći da računa na Natašu Mek, Taju Rejmer, Jelenu Dubljević i Jovanu Pašić.

Na spisku za ovaj izazov su:

Milica Jovanović, Jelena Vučetić, Sofija Živaljević, Božica Mujović, Bojana Kovačević, Dragana Živković, Marija Leković, Zorana Radonjić, Maja Bigović, Ksenija Šćepanović, Milena Jakšić i Lana Vukčević.

Raspored mečeva:

Crna Gora – Luksemburg (30. maj, 12:15h)

Crna Gora – Malta (31. maj, 12:15h)

Crna Gora – Kipar (1. jun, 16:45h)

2. jun – polufinale

3. jun – mečevi za plasman

“Imamo dvije utakmice iza sebe protiv Srbije, nastavljamo da radimo i popravljamo igru. Iskoristićemo vrijeme na Malti da radimo na fizičkoj spremi i taktici. Protivnici nijesu na nivou rivala koje ćemo imati na Eurobasketu, ali će značiti mečevi da pripremimo taktiku. Mislim da svi očekuju, kao i mi, zlato. Međutim, moramo to da pokažemo na terenu i da ne dozvolimo nikakvo iznenađenje,” istakla je selektorka Jelena Škerović.

Naše košarkaše predvodi stručni štab na čelu sa Goranom Boškovićem.

foto: KSCG

Za B reprezentaciju našeg nacionalnog seniorskog tima na Malti će igrati: Nenad Vuković, Petar Kusovac, Miloš Krivokapić, Filip Anđušić, Viktor Vujisić, Pavle Đurišić, Marko Kljajević, Balša Živanović, Zdravko Bošković, Bogdan Bojić, Miloš Vujović.

Raspored mečeva:

Crna Gora – Luksemburg (30. maj, 14:30h)

Crna Gora – Malta (31. maj, 14:30h)

Crna Gora – Kipar (1. jun, 19:00h)

2. jun – polufinale

3. jun – mečevi za plasman

“Trenirali smo prethodnih sedam dana. Trudili smo se da radimo što bolje i da napravimo pravu atmosferu i da u datom momentu izgledamo najbolje moguće. Nije lako za sedam dana, ali momci dobro rade i ja sam tim jako zadovoljan. Nezgodno je što su neki ranije, a neki kasnije završili sezonu, pa nijesu ni u približno istom trenažnom procesu i fizičkom statusu, pa smo balansirali i radili stvari koje prijaju svima. Očekivanja su da budemo na nekom maksimalnom nivou. Ne znamo puno o protivnicima, tek smo počeli skauting, tako da ćemo se u hodu, tokom takmičenja baviti rivalima,” istakao je Goran Bošković.

Tajron Konrad fudbaler sezone u CFL

Mornar i Kom domaćini u prvim mečevima baraža