Arsenal i Sutjeska u borbi za trofej Kupa

Foto: FSCG

Fudbaleri Arsenala i Sutjeske sastaće se sjutra veče (20.30) u borbi za trofej Kupa Crne Gore. Ulaz na tribine Gradskog stadiona je slobodan, a i jedna i druga ekipa najavljuju veliku borbu.

– Za nas je finale Kupa najveća utakmica u istoriji kluba i naravno da su očekivanja najveća moguća. Potrebno je, međutim, da pružimo maksimum, a u ovoj sezoni smo nebrojeno puta dokazali i kvalitet i spremnost i znanje na iznenađenje i povratak iz minusa. Realno je da je Sutjeska favorit i, po mom mišljenju, ima najbolji vezni red, ali smo uprkos tome, i podatku da će im napad predvoditi najbolji strijelac našeg prvenstva Konrad, uspijevali da učinimo sve naše međusobne utakmice neizvjesnim – istakao je Dragićević.

Slično razmišlja i kapiten Arsenala Ćetko Manojlović.

– Nismo ove sezone pobijedili Sutjesku u četiri utakmice, ali smo uvijek bili blizu. Možda nam se posreći sjutra. Jeste sezona bila duga, ima i umora, jer počeli smo baražom prije godinu, ali bićemo spremni za najveću utakmicu – kazao je Manojlović.

Sutjeska nije uspjela da odbrani titulu šampiona, a sjutra kreće po drugi trofej Kupa u klupskoj istoriji.

– Ne bježimo od očekivanja javnosti i naših navijača, favoriti smo u finalu. Imamo iskustvo osvajanja trofeja, kvalitet dokazan tokom sezone, a motiva nam neće nedostajati. Ipak znamo da nećemo potcijeniti Arsenal, najpokretljivija su ekipa u ligi, odlično su vođeni sa klupe. Nema nepoznanica, znamo sve dobre i loše strane rivala, a nadam se da će individualna klasa dva puta najbolheg igrača lige, Novice Erakovića, ili nekog od mojih igrača, doći do izražaja. Silno su motivisani, poručio je Nenad Brnović, trener Sutjeske.

Suad Ličina zadužen je da mreža ekipe iz Nikšića ostane netaknuta.

– Nama je jednako važno finale Kupa kao i titula, za koju smo znali da nam izmiče i to smo arhivirali još pred posljednje kolo. Ali, borili smo se do kraja, mada je bilo oscilacija koje su nas koštale titule. Sada smo, međutim, u seriji pobjeda, odličnom momentu i ne može biti iznenađenja, jer ih odlično poznajemo. Čvrsta su ekipa, fizički jaki i taktički dobro postavljeni i zato je potrebno da damo maksimum, rekao je Ličina.

Sjutrašnji meč pod Goricom sudiće Miloš Savović, kojem će asistirati Srđan Jovanović i Marjan Paunović, dok će ulogu četvrtog sudije obavljati Miloš Bešović.

Titula za Jadran, Novljani u dva meča bolji od Primorca

Peković i Lukšić u trci za predsjednika KSCG