Mlađi pioniri Budućnosti prvaci Crne Gore

Foto: FK Budućnost

Mlađi pioniri Budućnosti (generacija 2009. godište) prvaci su Crne Gore.

Budućnost je u meču odluke savladala Stari aerodrom (1:0) okitila se titulom.

„Poslije tri godine posvećenog rada, došla je titula kao nagrada za sve uloženo u proteklom periodu. Počeli smo od „fudbala 8+1”, učili da igramo fudbal, selektirali ekipu, pa svakih pola godine dopunjavali konkurenciju”, kazao je za klupski sajt Balša Božović, trener naših mlađih pionira i dodao…

“Prošle godine smo završili sezonu kao drugoplasirani, ali se i tada vidjelo da – uz par pojačanja – sljedeća sezona može da bude naša. I bila je, uprkos tome što smo u jednom momentu imali pet bodova zaostatka za ekipom Starog Aerodroma. Međutim, i tada smo vjerovali da će nam se ukazati šansa da igramo sa njima meč za titulu. Tako je i bilo, riješili smo taj meč u svoju korist, osvojili titulu šampiona Srednje regije i slobodno mogu da kažem da je ovo kruna moje dosadašnje trenerske karijere”.

Meč za trofej protekao je u sjajnom ambijentu pred oko 2.000 gledalaca na Kampu Budućnosti.

Za “generaciju 2009” u šampionskoj sezoni 2022/23. su igrali Nikša Janjušević, Simon Šošić, Luka Kuzmanović, Ognjen Radević, Lazar Popović, Marko Stijepović, Daniel Đokaj, Danilo Radonjić, Vuk Milačić, Aleksa Đurišić, Lazar Gačević, Matija Rakčević, Petar Vujović, Petar Rešetar, Dado Đurović, Uroš Samardžić, Lazar Gašić, Andrej Vučković, Luka Vušurović, Bogdan Bjelić, Filip Ivanović, Andrej Delibašić i Lazar Milićević.

Mladi vaterpolisti bolji od Hrvatske u Beogradu

Budućnost krenula sa pripremama