“Plavi” stigli na Zlatibor: Fokus na što boljoj pripremi za Island

Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti stigli su na Zlatibor na sedmodnevne pripreme.

Sa ekipom su otputovali i kadeti/omladinci Lazar Maraš, Andrej Camaj, Aleksa Mugoša i Stefan Đukanović, koji su juče osvojili Kup Crne Gore savladavši Sutjesku (2:1).

Predvodnik te generacije u finalu je bio prvotimac Vladimir Perišić, sa kojim smo po dolasku u hotel “Palisad” razgovarali o novom trofeju, pripremama, seniorskoj tituli, pretkvalifikacionom turniru za Ligu šampiona na Islandu.

“Uvijek je lijep osjećaj kada sa najdražim klubom osvojiš pehar, nebitno da li se radi o mlađim kategorijama ili prvom timu. Svi smo presrećni zbog Kupa, ali kod svih nas ostaje žal što nismo osvojili titulu u omladinskoj konkurenciji. Ne tražim alibi, ali veliki broj povreda je uticao na igru omladinske selekcije, pa je samim tim roster za utakmicu bio mnogo uži”, jasan je 18-godišnji napadač.

Rezultat omladinaca u ligi bi sigurno bio bolji, ali cilj Omladinske škole je pravljenje igrača za prvi tim, pa su tako većinom kadeti (Maraš, Perović, Camaj, Vukanić, Tomašević…) igrali za omladince, dok su momci koji imaju pravo da igraju za U19 selekciju (Dakić, Perišić, Domazetović, Adžić…) odavno u prvom timu i praktično se nikako nisu “spuštali” da igraju za omladince prethodne sezone.

Bilo kako bilo, fokus je sada isključivo na prvom timu – Zlatibor će biti svjedok druge nedjelje rada i poslužiće stručnom štabu da nastavi sa treninzima započetim u Podgorici.

“Prva nedjelja je protekla radno i u dobroj atmosferi, trenirali smo praktično dva puta dnevno i mislim da smo spremni za utakmice koje nas čekaju ovdje. Svako od nas iz dana u dan daje sve od sebe kako bi se nametnuo stručnom štabu i pomogao ekipi”, jasan je Perišić.

“Plavo – bijeli broj 4” ima tek 18 godina, a sa prvim timom je osvojio četiri trofeja (duplu krunu iz sezone 2020/21, Kup iz sezone 2021/22, te titulu iz prethodne sezone 2022/23). Posljednja titula mu je nekako najdraža.

“Samo iz razloga što sam igrao mnogo više nego ranije i presrećan sam zbog toga. Svaki pehar mi je drag na svoj način, ali mi je titula osvojena u Baru u jednoj teškoj sezoni najdraža, jer sam dao određeni doprinos. Nadam se da će ih biti još mnogo”.

“Plavi” su odmarali svega sedam dana, odmor su iskoristili da se oporave na što bolji način, a na početak priprema su došli sa željom da prođu pretkvalifikacioni turnir za Ligu šampiona, koji se igra na Islandu od 27. do 30. juna.

“Svjesni smo da je ispred nas izuzetno težak turnir, koji se igra po Kup sistemu i gdje nemamo pravo na kiks. Trudićemo se da se prikažemo u najboljem svijetlu i da tako reprezentujemo klub i grad na pravi način”, poručio je Perišić.

Tim će na žrijebu, koji je na programu za dva dana (13. jun), biti u povlašćenom šeširu zajedno sa domaćim Brejdablikom, a potencijalni rivali u polufinalu su Tre Pene (San Marino) i Atletik Klub d’Eskalad (Andora).

Polufinale se igra 27. juna, dok je finale pretkvalifikacionog turnira za LŠ zakazano za 30. jun – osvajač turnira ide u 1. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, dok se poraženi timovi sele u 2. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

“Posvetićemo se maksimalno protivniku odmah nakon žrijeba, analizraćemo ga kao i sve ostale ekipe što smo analizirali, vidjeti dobre i loše stvari, koje ćemo sigurno pokušati da iskoristimo. Razmišljamo samo o prvom narednom rivalu, tako smo se ponašali cijele prethodne sezone i taj fokus nam je donio rezultat, tako da nas sada interesuje samo polufinale turnira na Islandu”, jasan je Perišić.

Nakon današnjeg obaveznog odmora, “plavo – bijeli” će večeras odraditi prvi trening na Zlatiboru.

Duško Ivanović sa Zvezdom osvojio “duplu krunu”

Džudistima četiri medalje na Balkanskom prvenstvu u Kruševu