Savićević se prisjetio saradnje sa Berluskonijem: Dragi Dejane, kažu da si genije – pokaži mi to protiv Barselone

Foto: FSCG

Prvi čovjek Fudbalskog saveza Crne Gore i nekadašnji as Crvene zvezde i Milana Dejan Savićević, rekao je za „Gazeto delo Sport“ da je mnogo volio Silvija Berluskonija i da će prisustvovati sahrani nekadašnjeg predsjednika Milana.

“Berluskoni mi je bio kao drugi otac. Djeluje kao velika i pretjerana rečenica, ali istina je. Osjetio sam da me voli, da me poštuje, branio me je, čak i previše. Volio je on mene, a volio sam i ja njega. Oprostiću se posljednji put od njega – rekao je Savićević i nastavio.

“Griješio sam, ali on bi sve sredio i rekao mi da ostanem miran, da budem strpljiv. Jednom sam protiv Anderlehta odbio da ostanem na klupi, trener Fabio Kapelo je bio ljut. Berluskoni se saglasio sa Fabijom, ali je rekao i da Dejan mora da se razume, da je on šampion i da pati jer ne igra”.

Savićević se prisjetio finala Lige šampiona 1994. godine, kada je Milan deklasirao Barselonu 4:0, a Dejo postigao jedan od najljepših golova u elitnom kluspkom fudbalu.

“Igrali smo protiv Barselone, bili smo autsajderi, osuđeni na propast. A umjesto toga pobijedili smo sa 4:0. Berluskoni me je zvao prije utakmice i rekao: „Dragi Dejane, kažu da si genije. Pa, pokaži mi to protiv Barselone“. Bilo je to možda i najljepše finale. I kad pomislim na taj gol uvijek mi padne na pamet moj Milan, Berluskoni”, rekao je Savićević.

Berluskoni je preminuo prije dva dana u 87. godini, a biće sahranjen danas u Milanu.

Trofej Podgorice: Kreću prijave za podgorički Mundijal

Mlada reprezentacija protiv Bugarske, Rakojević: Rezultat je uvijek bitan