Ivanović: Možemo da dobijemo peti meč; Obradović: Pred našim navijačima odluka

Foto: ABA liga/Emilija Jovanović

Peti meč će odlučivati o pobjedniku Admiralbet ABA lige za sezonu 2022/23.

Crvena zvezda je slavila u četvrtom meču (68:56) i sada se serije seli u “Štark arenu” u četvrtak od 20 sati.

Trener “crveno bijelih” Duško Ivanović rekao je da je finalna serija opravdala očekivanja…

“Dosad smo i jedni drugi koristili domaći teren, sad u petoj utakmici mi idemo da dobijemo, mi moramo da vjerujemo da možemo da dobijemo, znam da će biti teško tamo, ali prije svega u šta ovi igrači vjeruju, to je u svoj potencijal”, rekao je Ivanović.

Ivanović se osvrnuo i na incidente i vrijeđanje tokom četvrte utakmice.

“Ja mislim da su naši navijači napravili jedan ogroman korak na prvoj utakmici i na ovoj, jer su pokazali čojveka koji je bacio upaljač, i na prvoj i na drugoj, i publika ga je izbacila. Mislim da je to prvi korak da se publika sama edukuje i da dođemo na ono da možemo da igramo normalno”.

Trener Partizana Željko Obradović zamolio je svoje navijače da u odlučujućem meču finala ABA lige navijaju fer i sportski.

“Bili smo strašno nervozni u prvom poluvremenu, odigrali smo jednu od najgorih utakmica. U drugom poluvremenu, zahvaljujući velikom broju izmjena koje sam morao da pravim, uspjeli smo da se vratimo i na kraju smo imali lijepu priliku da stignemo”, rekao je Obradović.

Prokomentarisao je ubacivanje predmeta na teren i vrijeđanje od strane navijača Zvezde.

“Na brzinu sam pogledao neke stvari, to je skandalozno šta se dešavalo… Mnogo sam srećan što ćemo igrati petu utakmicu u našoj Areni, pred našim navijačima. Pozivam ih da navijaju fer i sportski, da poštuju sve ljude iz Crvene zvezde koji budu došli, pod broj jedan stručni štab i igrače. Nadam se da ćemo poslije pete utakmice imati priliku da razgovaramo o košarci, a ne ovim stvarima koje su se ovdje dešavale”.

Mirotić i Kalinić slave: Barsa osvojila ACB ligu

Ljetnja poker avantura!