Košarkašice spremne za veliki izazov protiv Francuske

Sa mnogo optimizma, ali i realnog gledanja na kvalitet protivnika, naše košarkašice se spremaju za četvrtfinale Eurobasketa.

Treći put smo među osam najboljih u Evropi, a ovaj put je to i veliko iznenađenje.

Posebno impresivan je način na koji su izabranice Jelene Škerović stigle ovdje.

„Iskreno, vjerujući u sve što možemo da radimo, ovo jeste iznenađenje, ako imamo u vidu kako su djevojke odigrale u grupnoj fazi i potom protiv Italije. Međutim, ne zaustavljamo se nakon ovog rezultata, idemo dalje“, rekla je selektorka.

Francuskinje su aktuelne vicešampionke kontinenta, uvijek su u završnicama. Igraju sjajnu odbranu, sa mnogo fizički dominantnih igrača.

“Iskusna ekipa, sa velikim rezultatima. Treba da igramo svoju igru, dajemo maksimum i budemo agresivne u odbrani, pa ćemo vidjeti rezultat na kraju. Stizale su do pobjeda jakom odbranom, one su visoka ekipa, sa četiri igračice preko 182 centimetra. Mislimo isključivo na nas. Želimo da vidimo možemo li da im odgovorimo agresivnom odbranom i kontranapadima i da na taj način nametnom naš stil igre. Ključ je da ne dozvolimo Francuskoj da se osjeća komotno na terenu i pokuša da se prošeta do polufinala“, objašnjava Škerović.

Jedno od iznenađenja prvenstva je i Marija Leković. Naša talentovana košarkašica odigrala je sjajno grupnu fazu, a zatim i duel sa Italijankama.

Sada će i na nju da se obraća posebna pažnja.

„Imale smo dovoljno vremena da odmorimo. Ogroman uspjeh je što smo u četvrtfinalu. Svi znamo kakva je Francuska i koje kvalitete ima, ali vjerujemo u sebe i zajedništvo, koje krasi našu ekipu“, rekla je Marija i dodala:

„Svaka od Francuskinja ima veoma dobre fizičke predispozicije. Međutim, mislim da to nije ključ. Košarka se igra 40 minuta i smatram da će pobijediti onaj ko bude više želio, a mi to mnogo želimo!“

Crna Gora i Francuska igraće sjutra od 18 sati. Pobjednik će u polufinalu na bolju selekciju iz duela između Srbije i Belgije.

Crnogorski atletičari 11. nakon drugog dana

Spektakl u Njegoševom parku: U subotu završni čin “Basketa u mom kvartu”