Rastali se Bogavac i Podgorica

Foto: Dragana Stjepanović/ABA 2 liga

Nebojša Bogavac nije više trener košarkaša Podgorice, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Navodi se da je proslavljenom crnogorskom košarkašu istekao dvogodišnji ugovor.

Bogavac je kormilo kluba preuzeo je 18.juna 2021. godine.

Podgorica je, predvođena Bogavcem, u sezoni 2021/2022 igrala oba polufinala na domaćoj sceni, a na oba fronta (plej-of Prve lige i Kup Crne Gore) zaustavljena je od Budućnosti, dok je u ABA2 ligi Podgorica ostvarila učinak od pet pobjeda i osam poraza.

U nedavno završenoj sezoni, Podgorica je napravila iskorak – igrala je finale Kupa (poražena u dramatičnom finišu od Budućnosti), četvrtfinale plej-ofa Prve lige, ali i polufinale ABA2 lige.

Podgorica je u regionalnom takmičenju, tokom ligaškog dijela imala skor 9-4, a u četvrtfinalu eliminisala je aktuelnog prvaka Zlatibor (89:64), da bi u polufinalu doživjela poraz od Krke (86:74).

Bogavac je trenersku karijeru počeo 2012. godine u Hemofarmu, a u dva navrata u Strazburu (od 2013. do 2014, te od 2017. do 2020) bio asistent Vensanu Koleu, koji mu je bio trener u Le Manu.

Vodio je i juniorsku reprezentacije Crne Gore.

“Tokom dvije sezone vođenja Podgorice Nebojša Bogavac ostavio je poseban pečat, zbog čega našem dosadašnjem šefu dugujemo posebnu zahvalnost i želimo puno uspjeha u nastavku karijere. Bogi hvala i srećno”, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Pet crnogorskih klubova prijavilo se za učešće u evropskim kupovima

Poginuo vlasnik Milvola