Šahistima Budućnosti Kup Crne Gore

Foto: ŠSCG

Šahisti podgoričke Budućnosti su pobjednici Kupa Crne Gore.

Sastav Nikola Đukić, Blažo Kalezić, Andrej Šuković i Vladimir Pajković do trofeja je došao sa četiri pobjede i jednim neriješenim rezultatom.

Budućnost je slavila protiv Prosvjete, Crnogorca 1, Crnogorca 2 i Mimoze, dok je u posljednjem kolu remizirala protiv Elektroprivrede, koja je branila trofej.

Drugo mjesto pripalo je Crnogorcu 1, kojo je predvodio velemajstorski trio Miloš Perunović, Artem Iljin i Dragan Kosić, dok je na četvrtoj tabli nastupao Miloš Pečurica.

Na taj način Crnogorac je spustio zavjesu na uspješnu takmičarsku sezonu u kojoj je došao do pobjede u Premijer ligi.

Kao trećeplasirana je završila Mimoza iz Tivta (Miloš Stanković, Dušan Lekić, Milan Draško, Slaviša Milanović, Miloš Vlatković i Dragan Popadić).

Dami iz Budve bio je četvrti, peti je bio Herceg Novi, dok je Elektroprivreda zauzela šesto mjesto.

Gledajući pojedinačan nastup takmičara istakao se Peko Đurović, koji je ostvario 4,5 poena u pet partija, dok su po četiri osvojili Andrej Šuković, Vladimir Pajković i Artem Iljin.

Najljepšu pobjedu ostvario je legendarni velemajstor Božidar Ivanović koji je u velikom stilu savladao velemajstora Nikitu Petrova.

Treba izdvojiti i duel Ivanovića i Đukića, koji je pripao šahisti Budućnosti.

Učestvovalo je 13 ekipa, a igrano je pet kola po švajcarskom sistemu.

Pravdu su dijelili Željko Miljanić i Mladen Popović.

Organizator Kupa koji je igran na Cetinju bio je Šahovski savez Crne Gore, uz pokroviteljstvo Ministarstva sporta i mladih.

Marko Vidojević na klupi Iskre

Vondroušova u finalu Vimbldona