“Kurjaci” najbolji na Žabljaku

Foto: Tekbol savez Crne Gore

Najbolji crnogorski TEQ par u prošloj sezoni, “Kurjaci”, osvojio je drugi turnir novog izdanja Montenegrin Teqball League (MTL), koji je održan u nedjelju, 16. jula, na Žabljaku. U spektakularnom finalu Marko Žarković i Andrija Jovanović pobijedili su osvajače premijernog takmičenja u Ulcinju, ekipu “Stroj Loba”, 2:1 (12:10, 7:12, 12:9) i revanširali se Željku Jankoviću i Veljku Ljumoviću za poraz na Maloj plaži. Novi neizvjesni susret ovih parova bio je kulminacija jednog od najboljih turnira, tokom čijeg cjelokupnog trajanja su tribine na Trgu durmitorskih ratnika bile pune.

Vidan je bio napredak u igri velikog broja takmičara, posebno kod ekipe “Bijela”. Braća Svetozar i Petar Gardašević po svemu sudeći itekako su se uigrali na stolu koji je postavljen sredinom juna u Herceg Novom, pa su iznenadili favorita grupe, ekipu “Shadows” i pružili dobar otpor “Kurjacima”, od kojih su izgubili 12:11, 12:3 u polufinalu. “Stroj Lob”, prvi nosilac turnira, u polufinalu je bio bolji od “PG Teqers” tima, 12:8, 12:8.

Turnir, koji je otvorio predsjednik Opštine Žabljak, Radoš Žugić, okupio je 14 ekipa podijeljenih u četiri grupe koje su se nadmetale za ukupni nagradni fond od 1000 eura.

,,Zadovoljstvo nam je što  promovišemo aktivne vidove turizma na Žabljaku i što smo priredili pravi spektakl. Od prvog kontakta sa Tekbol savezom Crne Gore i Miloradom Šutulovićem i ponude za saradnju koju smo dobili, imali smo želju da budemo domaćin turnira Crnogorske tekbol lige i ovo je pokazatelj da nismo pogriješili. I na moje zadovoljstvo i zadovoljstvo svih sugrađana, pogotovo naših najmlađih, Žabljak je mjesto koje odiše pozitivnom energijom. Hvala Tekbol savezu koji je uz podršku Opštine i TO Žabljak priredio jedan svojevrsni sportsko rekreativni spektakl u našem gradu”, istakao je Žugić.

Uoči takmičarskog dijela održana je promocija tekbola na najatraktivnijim lokacijama u gradu pod Durmitorom.

Takođe, u revijalnom dijelu programa, najmlađi posjetioci mogli su da se oprobaju u ovom sportu na otvorenom treningu, a igračice FK Breznica odigrale su prijateljski meč. Dodatno, demonstrirana je i multifunkcionalnost TEQ stola, koji će se koristiti na Žabljaku, pa su promovisani i sportovi TEQ Voly i TEQ Pong.

Tekbol vikend na Žabljaku bio je prava uvertira za početak Jadranske tekbol lige (ATL), čija će prva stanica, grad domaćin iz Crne Gore, biti Bar. Sve kreće 30. jula, kada će se na našem primorju okupiti najbolji tekeri iz regiona.

Maja Rajković obezbijedila nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu

Španski mediji: Radončić ide u Bajern