Odbojkaši počeli pripreme, kapiten Ćaćić ne bi o ciljevima: Znamo kako smo prošli na prethodnom Evropskom prvenstvu

Foto: OSCG

Treći put zaredom naši anjbolji odbojkaši će nastupiti na 34. Evropskom prvenstvu.

Naš tim danas je počeo pripreme, a baza je Kolašin.

“Ono što je jako bitno je da se igrači osjećaju kako treba, da budu zadovoljni svojim statusom, a kada su zadovoljni, uopšte ne sumnjam da će rezultat sigurno doći sam po sebi”, poručio je Ivan Joksimović na današnjoj pres konferenciji.

Selektor smatra da su Sjeverna Makedonija i Danska sličnog kvaliteta kao i Crna Gora.

“Ali treba uzeti u obzir da je selekcija Sjeverne Makedonije jako iskusna, ima svoj kvalitet i domaćin je. Reprezentacija je veoma mlada reprezentacija i treba obratiti pažnju na njih. Prosjek godina im je oko 25, ali to su igrači koji igraju jako interesantne lige po evropi i vidjećete da sa svim ekipama u grupi mogu da igraju jako tvrdo”, smatra on.

Foto: OSCG

Dugogodišnji kapiten Vojin Ćaćić biće lider reprezentacije. Ipak, ne bi o ciljevima….

“Nezahvalno je pričati o ciljevima, jer znamo kako smo prošli na prethodnom Evropskom prvenstvu. Nismo se baš proslavili, tako da nam je cilj da odradimo što bolje pripreme, da napravimo dobru atmosferu, dobru grupu igrača i mislim da u takvoj atmosferi rezultat sigurno neće izostati”, jasan je kapiten Vojin Ćaćić.

Foto: OSCG

Prvi put će za mjesto u timu konkurisati mladi Đorđe Jovović.

“Za mene ovo predstavlja veliku priliku za dokazivanje, prvenstveno, napredovanje. Kroz svaku akciju svaki mladi igrač pronalazi priliku za istim tim dokazivanje, napredovanje, za novo iskustvo”, istakao je Jovović.

Rivali u grupi C u Skoplju biće pored domaćina još selekcije Holandije, sa kojom će naši momci otvoriti prvenstvo 31. avgusta, kao i nacionalni timovi Danske, Češke i Poljske.

Četiri ekipe plasiraće se u sljedeću fazu prvenstva.

Nova titula za Dangerous Meridianbet: Crnogorski basketaši slavili u Gacku

IRF i Gimnastički savez zaključili ugovor o sponzorstvu