Crna Gora u srijedu debituje protiv šampiona Evrope

Foto: odbojka.me

Muška U17 odbojkaška reprezentacija debitovaće u srijedu na Evropskom prvenstvu za odbojkaše do 17 godina. Protivnik izabranicima Darka Prebiračevića biće aktuelni šampion Evrope u ovoj konkurenciji, selekcija Slovenije od 20 časova u sportskoj dvorani kompleksa “Verde”.

Odbojkaški savez Crne Gore biće domaćin najboljim selekcijama Evrope u ovom uzrastu, koje će se od 19. do 30 jula u Podgorici, boriti za titulu prvaka Starog kontinenta za odbojkaše do 17 godina.

Kapitena Vuka Stanojevića i saigrače raduje što su svi zdravi i spremni za početak šampionata Evrope, za koji su naporno trenirali i pripremali se u proteklom periodu.

“U srijedu počinje Evropsko prvenstvo, za to smo se pripremali cijelo vrijeme, imali smo mjesec dana priprema u hotelu “VOCO”. Imali smo dva turnira koja su nam pomogla u pripremi, “Trofej Beograda” i Balkansko prvenstvo u Tirani. Raduje nas činjenica da su svi igrači zdravi i nadam se da ćemo ostvariti uspješan rezultat”, kazao je Stanojević.

Svaka utakmica od velikog je značaja za naše najmlađe odbojkaše, a da će dati sve od sebe u svakom setu, kazao je i Luka Lojić, korektor naše reprezentacije.

“Prvo bih iskoristio priliku da se zahvalim Odbojkaškom savezu Crne Gore što nam je omogućio ovakve uslove za rad i trening. Trudićemo se da maksimalno iskoristimo domaći teren i da se borimo za svaki set.”

Nakon Slovenije, naš tim očekuje duel sa Grčkom u četvrtak, pa sa Austrijom, 21. jula. Nakon dana pauze slijede dueli sa Estonijom i Belgijom, a u posljednja dva dana grupne faze rivali će biti Bugarska i Turska, 26., odnosno 27. jula.

U stručnom štabu naše selekcije, pored selektora Prebiračevića, biće i pomoćni trener Dejan Radić i fizioterapeut Vladimir Dragojević.

Kalates ne igra na Mundobasketu

II Podgorički mundijal kreće večeras