Budućnost predstavila Milinkovića i Delibašića

Foto: FK Budućnost

Sa ekipom Budućnosti, Mladen Milinković je osvojio tri trofeja dvije titile i Kup Crne Gore u mandatu koji je trajao dvije godine od 2029. ddo 2021.

Srpski stručnjak kaže da se nije dvoumio kada je stigao poziv Andrije Delibašića, sportskog direktora.

“Bez obzira što situacija i momenat nisu najbolji, kada je stigao poziv sportskog direktora Andrije Delibašića – koji je sa mnom dijelio dobro i zlo ovdje – nije bilo mnogo razmišljanja”, poručio je Milinković na današnjoj pres konferenciji.

Ni ovog puta nije želio mnogo toga da obećava.

“Nisam to radio ni prvi put kad sam dolazio. Na igračima, stručnom štabu i meni je da radimo, a uslove imamo. Potrebno je malo strpljenja naravno. Podržaćemo igrače i nadamo se da će opravdati povjerenje na utakmici i vratiti Budućnost na pravi kolosjek da bude ono što je bila – klub da se bori za trofeje, i da afirmiše mlade igrače”, jasan je Milinković.

Debituje protiv Struge u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, njega neće biti na klupi jer nije registrovan za evropska takmičenja, ali je jasno da bi njegov uticaj mogao da se vidi upravo u tim duelima.

“Formirani su 2015. godine, a poslije osam godina igraju evropska takmičenja, i osvojili su prvu titulu. Klub je privatan, ima mnogo jakih sponzora, ali pokušaćemo da ih eliminišemo. Mislim da nemaju toliko bolji kvalitet, izuzev par igrača koji imaju iskustva igranja u Njemačkoj i jakim ligama. Da smo mogli da biramo – to bi bila ekipa po našoj mjeri”, ne krije Milinković.

Prvi meč protiv Struge “plavi” igraju u srijedu od 17 sati u gostima.

Andrija Delibašić je bio pomoćnik Mladena Milinkovića – sada je sportski direktor.

“Fudbal ne trpi velike priče i obećanja – samo rezultat. A ako on dođe uz dobru igru – još bolje. Mislim da će pravi navijači Budućnosti prepoznati težak trenutak”, rekao je Delibašić i dodao…

Foto: FK Budućnost

“Pokušaćemo da što više skauta iz evropskih zemalja nagovorimo da dolaze i gledaju naše igrače i vjerovatno će tada motiv fudbalera biti još veći”, dodao je.

Objasnio je i zbog čega se odlučio za Milinkovićev povratak.

“Dobro poznaje Budućnost, sadašnju ekipu, protivnike koji nas očekuju i što je najvažnije zna kako se osvajaju trofeji na klupi Budućnosti”.

Pioniri počeli pripreme za “Slovenia Ball”

Dangerous Meridianbet nastavio dominaciju i u Bijelom Polju