Radović pred Sloveniju: Biće to dobra provjera za nas

foto: Nebojša Nikolić/Enervit

Zadovoljni izdanjem u prvom pripremnom meču za Mundobasket, a spremni za novi izazov, protiv Slovenije, naši košarkaši naporno rade u Baru.

Dva treninga dnevno ne padaju teško, jer je cilj da potpuno spremni dočekaju početak šampionata planete, na kom će drugi put uečstvovati.

Prva provjera protiv Francuske bila je uspješna, uprkos porazu.

Pokazali su naši da mogu parirati izuzetno kvalitetnom timu, koji je među favoritima za zlato na Mundobasketu.

“Misim da smo odigrali dobru utakmicu protiv Francuske. Prva utakmica, poslije dosta priprema, dosta trčanja. Igrali smo pred punom salom, bila je prelijepa atmosfera. Mislim da smo igrali dobro, imali smo dobrih momenata i u odbrani i u napadu. Oni su favoriti za medalju, mislim da smo na dobrom mjestu. Ostalo je još vremena, dosta pripremnih utakmica da se to posloži na svoje mjesto. Sada nas čeka još jedna utakmica protiv favorita za medalju. Biće dobra provjera sa Slovenijom, da vidimo gdje stojimo trenutno. Pokušaćemo da damo sve od sebe”, rekao je Nemanja Radović.

Početak pripremnih utakmica prijao je svima.

“Igrati odmah utakmicu protiv takvog rivala je izuzetno teško. “Nedostajale” su nam noge, procenti šuta, ali mislim da smo igrali dobru košarku. Svi znaju kakvu NBA postavu ima Francuska, ali smo pokazali, i pored grešaka kako defanzivnih tako i ofanzivnih, da možemo da igramo i sa takvim rivalima. Kada to sredimo, bićemo ekipa koja će se boriti i sa najjačima”, poručuje Dino Radončić i dodaje:

“Najgori dio priprema je iza nas, kada smo imali samo treninge. Sada su krenule utakmice. Idemo za Sloveniju, potom za Gruziju, pa na Filipine. Sada ćemo da uživamo, priključio se i Kendrik Peri i mislim da imamo ekipu koja može da uradi više nego što je bio slučaj na prošlom Svjetskom prvenstvu“.

Duel sa Slovencima igra se u utorak od 18 sati.

“Slovenija je posljednjih pet, šest godina u vrhu evropske košarke. Imaju jednog od najboljih igrača svijeta. Biće to još jedna velika provjera za nas i da treba da nastavimo sa kvalitetnim radom“, smatra Dino koji je igrao zajedno sa Dončićem u Realu.

Ono što je jasno, naši košarkaši uživaju kada su na okupu. To se vidi i na terenu.

“Dosta smo ponavljali da je veoma važno da prenesemo hemiju koju smo imali, prije svega u kvalifikacijama, pa na Evropskom prvenstvu, pa opet u kvalifikacijama. Atmosfera je ista kao prošle godine, to je važno za nas, nastojaćemo da održimo taj dobar duh, a kada se držimo zajedno, dobar rezultat neće izostati“, zaključuje Radović.

Dobitni ponedeljak!

Košarkašice na 12. mjestu završila Eurobasket