Alerik Frimen stigao u Podgoricu: Uzbuđen sam što sam dio Budućnosti

Foto: KK Budućnost Voli

Alerik Frimen, američki košarkaš koji je u karijeri branio boje Evrokup timova i evroligaša, govorio je za sajt podgoričkog kluba po dolasku u glavni grad Crne Gore.

Kakav je bio osjećaj kada si dobio ponudu Budućnost Volija?

“Hvala na dobrodošlici, znam za Budućnost već nekoliko godina, pratio sam klub kada je igrao u Evroligi. Takođe, igrao sam protiv Budućnosti prije nekoliko sezona tako da znam dosta stvari o klubu i o ABA ligi. Veoma sam uzbuđen da igram u Podgorici pred navijačima i nadam se da možemo da napravimo neke sjajne stvari ove sezone”, rekao je Frimen.

Donosiš u Podgoricu bogat košarkaški CV. Šta mogu da očekuju navijači od tebe?

“Od mene mogu očekivati nekoga ko će igrati čvrsto svaki meč, cijeli meč, cijelo vrijeme dok sam tu. Poenter sam, neko ko pokušava da doprinese igri na bilo koji način. Tjeram odbranu da pravi prilagođavanja za pravi pas, igram dobru odbranu, neko sam ko voli da trči i u napad i u odbranu, da igram u tranziciji, završavam na obruču, šutiram dosta trojki. Uzbuđen sam i nadam se da ćemo zajedno sa publikom stvarati trenutke za pamćenje”.

Igrao si i u Evrokupu i u Evroligi. Kako vidis Evrokup ove sezone?

“Evrokup je veoma kompetitivan ove sezone, još manje ekipa ide u plej of tako da će biti dobro takmičenje sa dobrim timovima. Definitivno vjerujem da možemo biti jedan od boljih timova ove sezone. Moramo se okupiti i igrati zajedno, da igramo čvrsto i pustimo da stvari idu svojim tokom”.

Da li si pratio ABA ligu?

“Da, definitivno. Budućnost je bila u Evroligi prije nekoliko godina tako da od tada pratim. Znam da postoji mogućnost da osvajač lige ide u Evroligu, tu su Partizan, Zvezda, Cedevita-Olimpija, Mornar, dosta dobrih timova u ligi. Vjerujem da možemo biti jedna od ekipa koje se bore za što bolji plasman i Evroligu iz Evrokupa i ABA lige”.

Očekivanja od sezone?

“Kao što sam upravo rekao, gdje god da igram uvijek pokušavam da donesem pobjednički mentalitet. To su očekivanja koje moraš imati da bi imao dobru sezonu. Moja očekivanja će biti da se borimo za titule”.

Koliko si upoznat sa istorijom kluba? Znaš nekog ko je nosio dres Budućnosti?

“Da, jedan od mojih najboljih drugova je Di Bost. Igrao je ovdje prije dosta godina, ako se ne varam bila je to njegova prva sezona u Evropi. To je bilo odlično iskustvo za njega i to je podijelio sa mnom. Obojica smo iz Šarlota i imamo istog agenta, pričamo svakog ljeta, kao i tokom sezone. Noris Kol je takođe bio u Budućnosti, kao i Koti Klark. Tako da znam određen dio istorije kluba i veoma sam srećan što ću biti dio iste”, zaključio je Frimen.

Arnautović na “Meaci”

Pioniri na pripremama na Zlatiboru