Susret u FSCG: Savićević i Đurđevac ugostili Brnovića sa saradnicima

Foto: FSCG

Rukovodstvo Saveza razgovaralo sa doskorašnjim trenerom Sutjeske i njegovim pomoćnicima…

Predsjednik i generalni sekretar FSCG Dejan Savićević i Momir Đurđevac razgovarali su danas u Kući fudbala sa Nenadom Brnovićem, Nemanjom Kljajevićem i Srđanom Tatalovićem, doskorašnjim članovima FK „Sutjeska“.

Brnović se zajedno sa pomoćnicima obratio rukovodstvu Saveza kako bi u direktnom razgovoru imali priliku da iznesu detalje sa sastanka koji su održali sa upravom FK „Sutjeska“ tokom kojeg je, prema njihovim riječima, došlo do nemilih scena i neprihvatljivih reakcija od strane uprave nikšićkog kluba.

Zbog svega što se desilo na pomenutom sastanku, treneri su predali tužbe Disciplinskoj komisiji i Arbitražnom sudu FSCG  koji će u daljim postupcima, u skladu sa svojim ovlašćenjima, odlučivati po podnijetim prijavama. Ujedno, Brnović, Kljajević i Tatalović informisali su Savićevića i Đurđevca da su nadležnim državnim organima predali krivične prijave protiv rukovodilaca FK „Sutjeska“ koji su prisustvovali predmetnom sastanku.

Savićević i Đurđevac pružili su podršku Brnoviću i njegovim kolegama u namjeri da zaštite njihova prava pred Disciplinskom komisijom i Arbitražnim sudom, ali i kroz redovni postupak kod nadležnih državnih organa. Rukovodioci Saveza su tokom razgovora izrazili nadu da se u crnogorskom fudbalu ubuduće neće govoriti o sličnim ili istim događajima.

Ujedno, ovim obraćanjem rukovodstvo FSCG podsjeća sve fudbalere, trenere i fudbalske radnike da će Savez, posredstvom nadležnih organa, pružiti maksimalnu podršku u cilju zaštite i ostvarivanja prava definisanih potpisanim ugovorima.

Šaranović bez finala na SP u Bakuu

Partizan bez prava na kiks