Vlahović i Marinović pojačali Milenijum, Gojnić novi trener, Pižurica: Cilj sredina tabele i šansa mladima

Foto: Milenijum Kodio/Milivoje Lopušina

Košarkaši Milenijum Kodia u petak 1. septembra (u sali Univerzitetskog sportskog centra) počinju pripreme za novu sezonu – sa novim timom, trenerom, sportskim direktorom…

Predsjednik kluba Boris Pižurica kaže da je ove sezone, cilj sredina tabele u crnogorskom šampionatu, te afirmacija mladih igrača.

“U petak startujemo sa priprema za novu sezonu. Biće dosta novih lica u dresu Milenijuma ove sezone. Primarni cilj je da budemo u sredini tabele, daćemo šansu mladim igračima, i nadamo se uspješnoj takmičarskoj godini”, kazao je Pižurica za Sportski.me.

Promjena je bilo i na klupi. Umjesto Zorana Glomazića, novi trener je njegov dosadašnji pomoćnik Dušan Gojnić.

Klub je dogovorio i prva pojačanja Stefan Vlahović i Đorđe Marinović (srebrni kadeti sa Eurobasketa 2017) zadužili su opremu podgoričkog kluba. Tu su još Čedomir Žižiž (centar – dolazi iz Budućnosti), te Nikola Janković (najbolji strijelac prve B lige, bio u Akademiku).

“Spisak pojačanja nije zaključen. O tome više narednih dana. Dogovorili smo sa Vlahovićem, koji stiže iz Lovćena, Marinovićem, bio je u Sjevernoj Makedoniji. Od prošle godine u ekipi su ostali Boris Janjušević, Jovan Ulama i Stefan Đukić”, kazao je Pižurica i dodao…

“Ove godine nastavićemo da radimo sa našom talentovanom djecom Đorđem Kneževićem, Andrijom Popovićem, Vukom Grbavčevićem, Nemanjom Lakićem, Krstom Đurovićem…”, poručio je Pižurica.

Iz kluba je saopšteno da je za novog sportskog direktora imenovan Mladen Konatar, jedan od osnivača Milenijuma.

FIBA objavila satnicu: Evo kad Crna Gora igra sa SAD i Grčkom

Vučelić podnio ostavku na mjesto predsjednika FK Partizan