Bakić pred duel u Kaunasu: Ne treba da bježimo od uloge favorita

Foto: FSCG

Reprezentativac Marko Bakić smatra da ne treba bježati od uloge favorita protiv Litvanije u Kaunasu, sjutra od (18) u nastavku kvalifikacija za EURO 2024.

“Ne treba da bježimo od uloge favorita. Mislim da u ove dvije utakmice treba da uđemo odlučno, sa ciljem da osvojimo šest bodova. To je jedini način da utakmice u oktobru dočekamo sa šansom da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Svjesni smo važnosti mečeva. Smatram da uz najbolju moguću pripremu možemo do šest bodova”, poručio je Marko Bakić.

Crna Gora je u kvalifikacijama postigla jedan gol na tri utakmice.

“Selektor je istakao da realizacija mora da bude bolja, da procenat realizacije mora da bude veći. Nadam se da ćemo imati šanse protiv Litvanije, a obavezujuće je i da te šanse iskoristimo. Imamo dobru situaciju sa napadačima, koji su u dobroj formi. Tu je i ostatak tima, svi mogu postići gol”, kazao je Bakić.

Crna Gora je prije pet godina oba puta dobila Litvance u Ligi nacija.

“Gledajući sljedeći meč, ta i ova utakmica nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Samo pogledajte naš sadašnji sastav u odnosu na tadašnji. Mnogo toga se promijenilo, vjerovatno i kod njih. S ove tačke gledišta, to je potpuno druga utakmica”, iskren je Bakić.

Stručni štab je skautirao Litvance.

„Prethodnih mjesec dana smo analizirali Litvaniju. Imamo još nekoliko individualnih analiza. Litvanija je nezgodna ekipa, to je pokazatelj iz nekih utakmica što smo gledali. Imali su igrača manje protiv Bugarske, pa nisu izgubili. Odigrali su odličnu utakmicu sa Grčkom. Igraju u nekom srednjem bloku, čekaju tranzicije i mogu da budu opasni. Mi moramo da nađemo način da ih ugrozimo. Spremni smo na sve varijante”, rekao je član stručnog štaba Srđan Kljajević.

Novak o crnogorskom državljanstvu: Pričaćemo, vidjećemo

Rakočević pojačao Real Betis