Radulović: Došli smo po tri boda

Foto: FSCG

Crna Gora ako želi da ostane u igri za EURO 2024. godine – sjutra od 18 sati mora da savlada Litvaniju u Kaunasu.

“Mislim da smo uspjeli da u kratkom periodu prezentujemo igračima na koji način igra Litvanija – vrlo disciplinirano, agresivno kod kuće, tražeći duel igru, često i sa preskakanjem sredine terena. Mi na tu agresiju treba da odgovorimo agresijom, na duel – duelom, na trku – trkom, kako bi uopšte došli u situaciju da uspostavimo našu igru, da imamo posjed i da napadnemo protivnika tamo gdje se najnelagodnije osjeća – po bokovima. Ako to uspijemo, bićemo blizu pobjede”, poručio je Radulović danas u Kaunasu.

“Sokoli” su favoriti protiv Litvanije u meču 4. kola G grupe.

“Postigli smo jedan gol u Bugarskoj i dobili utakmicu, nadamo se da ćemo u tom segmentu i sjutra biti na nivou, jer iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. To nam do sada nije donijelo bodova kolko smo željeli, najviše iz razloga što nismo realizovali šanse koje smo imali, ali trenutna forma naših napadača – koji su na okupu, sa minutažom u klubovima, posebno raduje i vjerujem da je najava da će se mreža Litvanije tresti. Mislim da se mnogo toga podiglo u odnosu na jun, posebno kada je u pitanju napadački dio i očekujemo da uz čvrstu i stamenu odbranu koju smo do sada imali, proradimo i u napadu”, kazao je Radulović i dodao..

“Došli smo po tri boda – a ako uspostavimo da se mi pitamo na terenu, ako budemo imali miran pas, cirkulaciju lopte, bićemo mnogo bliži”, kazao je crnogorski selektor.

Standings provided by Sofascore

Primorac na turniru nu Kragujevcu

Kontrolni meč: Budućnost slavila na Karaburmi