Mujan: Upoznajem Podgoricu i uživam

Foto: FK Budućnost

Stigao je posljednjeg dana prelaznog roka kao pojačanje u napadu, sa sobom donio ogromno iskustvo stečeno igrajući u Hrvatskoj, Španiji, Sloveniji, Turskoj, BiH i Vijetnamu, a nakon gotovo mjesec dana čini se da se odomaćio u plavo – bijelom klubu i gradu.

Dvadesetosmogodišnji Tonći Mujan je uhvatio zalet pred reprezentativnu pauzu, sa dobrim radom je nastavio na mini pripremama u Beogradu i stigla je nagrada – dva gola u pobjedi nad OFK Beograd u prijateljskoj utakmici (2:0).

Prvi je spektakularan iz slobodnjaka, drugi spretan nakon kornera Ivana Novovića i udarca glavom Adnana Orahovca.

„Utakmica protiv OFK Beograd je bila zanimljiva, a mi smo kao ekipa ispunili ciljeve protiv dobrog protivnika na teškom terenu. Mislim da smo odigrali dobro i da djelujemo sve bolje iz utakmice u utakmicu. Dižemo se kao tim, napredujemo i to je ono najbitnije. Zadovoljan sam što sam postigao golove i nadam se da ću nastaviti da pomažem ekipi golovima, asistencija i zalaganjem na terenu“, govori Mujan nakon jučerašnjeg trijumfa nad „romantičarima“, a između današnja dva treninga.

„Plavi“ su u seriji od četiri pobjede zaredom (tri u prvenstvu, jedna u Kupu), sedam utakmica ne znaju za poraz (šest u prvenstvu, jedna u Kupu), lideri su prvenstva, plasirali su se u četvrtfinale Kupa…

„Svi znamo koje su ambicije kluba – odbrana titule je prioritet. Nalazimo se u dobrom momentu, ali još ništa nismo uradili i nema zadovoljavanja. Na mini pripremama u Beogradu radimo dobro i koristimo ih na pravi način. Vjerujem da ćemo ovo zajedničko vrijeme iskoristiti da se dodatno uigramo, tako da se nadam da će produžiti aktuelni niz pobjeda”.

Mujan je rođen u Šibeniku, prošao je omladinsku školu Hajduka iz Splita, kao i sve mlađe kategorije reprezentacije Hrvatske zaključno sa U19 selekcijom. I upravo preko splitskih „bilih“ se upoznao sa „plavo – bijelim“ klubom.

„Kada je Budućnost stupila u kontakt sa mnom, znao sam ko me zove i gdje idem. O Budućnosti znam još iz vremena kada je igrala kvalifikacije za Evropu protiv Hajduka 2008. godine, tada sam imao 12 – 13 godina. Znao sam da se ekipa svake godine bori za titulu, da se u klubu radi ozbiljno, dok moram da priznam – ligu nisam baš pratio“, iskren je „plavo – bijeli“ broj 11.

Sticao je iskustvo igrajući za Hajduk Split, Deportivo B, Zadar, Krško, Domžale, Umranijespor, Aluminij, Široki Brijeg i Hanoi, mijenjao gradove, države, klubove, a Podgorica i Budućnost su ga „kupili“ na brzinu.

„Budućnost je sjajna ekipa predanih momaka, atmosfera je dobra, uvijek je neka pozitivna priča… Podgoricu polako upoznajem i za početak – baš uživam“.

Tonći Mujan je debitovao dan nakon potpisa (protiv Dečića 9. septembra, 1:1), vremenom je dizao formu, izborio se za status startera, a pred dolazak u glavni grad Srbije postigao je debitantski gol – u pobjedi nad Jedinstvom u Bijelom Polju (4:1).

„Iskreno, zadovoljan sam kako sam odigrao i utakmicu prije, ali gol je gol – uvijek je bitan. Daje mi samopouzdanje i nadam se da ću da nastavim u tome tonu i dalje“.

Jovetić: Nismo dorasli ovakvim mečevima, nismo iskusni

Srbija igra za zlato na Mundobasketu (VIDEO)