Radulović pred Bugarsku: Igraćemo snažno, strpljivo, tri boda nas vraćaju u igru

Foto: FSCG

Fudbaleri Crne Gore sjutra dočekuju Bugarsku u petom kolu grupe G kvalifikacija za EURO 2024.

Nakon remija sa Litvanijom u četvrtak, selektor Miodrag Radulović vjeruje da njegovi igrači mogu reagovati na pravi način.

– Cilj stručnog štaba nakon šokantnog finiša u Litvaniji bio je da fizički i psihološki vratimo ekipu. Siguran sam da ćemo u tome uspjeti, rekao je Radulović na današnjoj konferenciji za medije.

Radulović se osvrnuo na finiš duela sa Litvanijom, u kojem je Crna Gora prvo preokrenula, a zatim primila gol i ostala bez pobjede.

– Nikada nisam sumnjao u kvalitet ekipe, u koji apsolutno vjerujem da postoji. Ali, nismo imali dozu sportske lukavosti. Nije smak svijeta, izvući ćemo pozitivne stvari. Ne smijemo da uđemo u prvo poluvrijeme kao u Kaunasu, pokušaćemo od starta da nametnemo ritam. Biće promjena u sistemu, kao i četiri-pet novih igrača u startnih 11. Na primjer, Krstović je protiv Litvanije istrčao 12,8 kilometara, to govori kakva je potrošnja bila, istakao je Radulović.

Pobjeda nad Bugarskom ostavila bi ,,sokole“ u trci za plasman na završnicu Evropskog prvenstva.

– Tri boda protiv Bugarske nas vraćaju u igru. Udaljio nas je remi u Kaunasu, ali grupa je ujednačena, Srbija se izvukla u Bugarskoj gdje smo mi pobijedili, Litvanci su nama uzeli bod, Srbija u Beogradu izgubila od Mađarske. Biće još iznenađenja. Imamo šanse da se borimo do kraja. Vjerujem da možemo, a prvo moramo da pobijedimo Bugarsku. Neće biti lako, bila je egal utakmica i u Razgradu. Treba da igramo kao drugo poluvrijeme u Kaunasu i zaista vjerujem da možemo da osvojimo tri boda, kazao je Radulović.

Bugarska je su rasterećenija, budući da je praktično ostala bez šansi za plasman na EURO.

– To može da bude zamka. Rasterećeniji su, igraće ležernije. Mi ćemo pokazati da je naša želja veća, ali ne smijemo u toj želji i motivu da izgorimo. Moramo da budemo strpljivi, da u svakom momentu znamo kako da se postavimo. Svakom smo napravili tri do pet šansi, realizacija je bolja u Kaunasu, ali imali smo probleme pozadi. Odigraćemo snažno, strpljivo, znam da ćemo stvoriti šanse, nadam se da ćemo ih realizovati, objasnio je Radulović.

Krstajić optimista pred meč pod Goricom: Očekujem da pobijedimo

Prodaja karata za Super Kup ABA lige kreće od četvrtka