Košarkaši Podgorice otputovali na Zlatibor

Foto: KK Podgorica

Košarkaši Podgorice otputovali su danas na Zlatibor, gdje će tokom narednih šest dana odigrati četiri kontrolne utakmice u okviru priprema za novi sezonu.

Naš tim na Zlatiboru igraće protiv ekipe Čačak 94, Slobode iz Užica, slovenačkog Šentjura i kazahstanske Astane. 

Inače, u dosadašnjem dijelu priprema Podgorica je dva puta igrala protiv SC Derbija, a imala je i provjere protiv Jedinstva i Trepče. Novi šef stručnog štaba Dragan Radović, ističe zadovoljstvo odrađenim u prve tri sedmice…

-Nakon nešto više od tri radne sedmice zaista moram istaći da sam izuzetno zadovoljan kako igrači odrađuju svoje obaveze, a prije svega odnosom, zalaganjem i posvećenošću, kako na treninzima, tako i na dosadašnjim mečevima. Prošli smo dosta dobro taj uvodni i najteži period, a kroz dosadašnja četiri meča nadograđivali određene napadačke i defanzivne sisteme – objasnio je za klupski sajt trener Podgorice Dragan Radović.

U dosadašnjem toku priprema nije bilo povreda, što donosi dodatni razlog za zadovoljstvo.

-Od prvog dana priprema van trenažnog procesa su Viktor Vujisić i pojačanje iz Jedinstva Marko Kljajević, ali se nadam da će se uskoro priključiti. Dobro je da tokom rada nije bilo dodatnih pehova – konstatovao je Radović.

Podgorica je danas otputovala na Zlatibor, a već sjutra prvi rival tokom boravka na sprsku planinu biće Čačak 94. U utorak Podgorica igra protiv Slobode, zatim je u četvrtak rival Šentjut i u subotu 16.septembra Astana.

-Zakazali smo još četiri utakmice i siguran sam da će nam ova mini turneja mnogo značiti. Imamo četiri utakmice, nakon kojih ćemo sigurno imati jasniju sliku, a koje će pomoći da što spremnije dočekamo početak sezone – objasnio je Radović.

Na startu nove sezone u ABA 2 ligi Podgorica 9.oktobra igra protiv Sutjeske. 

Pavle Đurišić novo pojačanje Sutjeske

Tekbol liga: Žarković i Jovanović osvojili Bijelo Polje