Omladinci bolji od Mađarske, Perišić: Još jedna odlična utakmica za nas

Foto: FSCG

Omladinska reprezentacija Crne Gore trijumfom nad Mađarskom zaključila je nastup na Međunarodnom turniru ,,Stevan Ćele Vilotić” u Srbiji.

Izabranici Gorana Perišića do druge pobjede na turniru stigli su rezultatom 4:0. Prije toga su savladali Francusku (2:0), dok su poraženi od Srbije (3:0).

– Još jedna odlična utakmica za nas, gdje je izazov bio kako ćemo fizički odgovoriti poslije dvije iscrpljujuće utakmice protiv Francuske i Srbije. Ali, momci su uložili ogroman trud da danas odigramo jednu od boljih utakmica ove generacije u kojoj smo postigli četiri gola, imali još dvije prečke i nekoliko dobrih sansi. Bilo je i grešaka u našoj igri, koje moramo otkloniti u najkraćem mogućem roku jer nas za mjesec dana čekaju kvalifikacije sa izuzetno jakim protivnicima kao što su Engleska, Austrija i Vels, istakao je selektor Perišić.

,,Sokoli” su od samog starta nametnuli svoj ritam. Već u petom minutu Marko Perović je povukao kontru, koju je završio udarcem sa petnaestak metara iskosa. Ipak, golman Armin Peči je odbranio, nakon čega je lopta pogodila i prečku.

Upravo je Peči u 16. minutu dobio crveni karton jer je uhvatio loptu van svog šesnaesterca, što je Crna Gora iskoristila za dodatni pritisak. Već u 19. minutu uslijedilo je vođstvo naše ekipe. Miloš Vračar je šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio prečku, da bi na odbijenu loptu natrčao Stefan Radojević i sproveo je u mrežu.

Vođstvo je udvostručio Luka Lečić dobrom reakcijom poslije kornera, da bi pobjedu najavio Romario Camaj nakon malo više od pola sata igre. Konačan rezultat postavio je Stefan Golubović u 50. minutu.

Zvezda vratila Bjelicu

Gojković: Grupa je teška, želimo da na Evropskom prvenstvu tražimo vizu za OI