Grof Božović pred derbi: Zvezda je veliki favorit, poraz od Partizana bi za Bahara bio katastrofalan

Foto: Arsenal Tula

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigraće u srijedu utakmicu devetog kola Superlige Srbije, a pred prvi “vječiti derbi” u novoj sezoni crnogorski stručnjak Miodrag Grof Božović govorio je za Meridian sport.

Crnogorski stručnjak je vodio ekipu u posljednjem “vječitom derbiju” kada smo vidjeli više od tri gola, a nakon njegovog dolaska u klub iz Ljutice Bogdana 2015. godine krenuli su i bolji dani za Crvenu zvezdu.

Prvu titulu je osvojio 2016. godine da bi nakon loše igre u plej-ofu naredne godine i osvojenog drugog mjesta crnogorski trener napustio klub.

Crvena zvezda će u srijedu gostovati na stadionu u “Humskoj” a bivši trener “crveno-bijelih” očekuje sigurnu pobjedu.

“Očekujem sigurnu pobjedu, iako je to nezahvalno reći kada je u pitanju derbi, ali nikada nije bila tolika razlika u kvalitetu kao sad. Mislim da je Zvezda mnogo bolja i mnogo kvalitetnija na svakoj poziciji od Partizana. Bilo bi veliko čudo da ne bude tako, međutim, događaju se takve stvari u fudbalu, ali za mene je Zvezda ogroman favorit u srijedu”, rekao je Grof Božović.

Crvena zvezda je ove sezone dovela tri pojačanja od čak 14 miliona eura što je prethodnih godina bilo nezamislivo za klub iz Ljutice Bogdana.

“Vrlo kvalitetan i na vrijeme selektiran sa odličnim pojačanjima. Doduše, Hvang i Endiaje su tek došli, pa još nemamo jasnu sliku o njima, ali sa obzirom na njihov nivo igara iz prošlih klubova, treba očekivati da brzo pokažu o kakvim se igračima radi. Što se tiče Đige, odigrao je odličnu utakmicu iako je debitovao i to protiv Sitija. Smatram da objektivno Zvezda ima izuzetno dobar tim, ali, opet ponavljam. Ništa to ne znači u derbiju”, rekao je Božović za Meridian sport.

Kada je riječ o novom treneru Baraku Baharu, Grof smatra da Izraelac ima veliko samopouzdanje i da bi to moglo da pokvari jedino loš rezultat protiv Partizana.

“Deluje mi dosta smireno, mislim da čovjek zna šta hoće i vjerovatno je ubijeđen u ono što radi i zato se mnogo ni ne nervira. Možda još i ne osjeća veličinu kluba, možda ne osjeća Zvezdine navijače iako ih stalno hvali. Eventualno bi neki loš rezultat protiv Partizana za njega bio katastrofalan. Ipak, morao bi da napravi neke velike greške da izgubi”, rekao je Božović.

Za kraj, Gorf Božović ističe da i dalje ne razmišlja o novom klubu iako je imao par ponuda.

“Bilo je nekih ponuda i bio sam blizu nekog posla, međutim, nikako nismo mogli da se dogovorimo da to bude dobro za obje strane. Ko hoće da radi, posla uvijek ima”, završio je Miodrag Božović razgovor za Meridian sport.

OSCG donirao odbojkaške lopte klubovima

Danka popravila plasman na WTA listi, Đoković počeo 391. nedjelju na vrhu ATP