Lalošević ugostio svjetskog prvaka!

Foto: Ministarstvo sporta

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević primio je danas novog prvaka svijeta u džiju džicu Dejana Vukčevića, svjetsku šampionku u ženskom duo klasik sistemu II divizije Lidiju Caković i trenera i selektora Džiju Džicu saveza Nikolu Prodanovića.

Vukčević je ovo priznanje osvojio na Svjetskom prvenstvu u Mongoliji. Dva puta zaredom bio je šampion Evrope, a sada četvrti put prvak svijeta.

Razgovarali su o statusu sportista u Crnoj Gori, te mogućnosti da se novim Zakonom o sportu predvidi nacionalno priznanje za sportiste koji su višestruki osvajači medalja na svjetskim prvenstvima.

Ministar Lalošević istakao je da naša država mora pronaći način da se zahvali perspektivnim sportistima, te da se sredstva uložena u sport višestruko vraćaju na ponos čitave nacije.

Na prvenstvu u Ulan Batoru, glavnom gradu Mongolije, i takmičarka Džiu džicu kluba “Budva” Ljubica Nikčević osvojila je šampionat u ženskom duo klasik sistemu II divizije. Na korak od medalje u Ulan Batoru zaustavljen je i šampion svijeta iz Abu Dabija, Arso Milić, koji je nastup u Mongoliji završio kao peti.

Kako je najavio selektor Prodanović, u oktobru ih očekuju Kombat igre u Saudijskoj Arabiji, dok će se naši džiju džicu majstori pokazati i na Evropskom prvenstvu za seniore, u Zagrebu, u novembru.

KK Budućnost Voli: Karte za meč sa Zadrom od petka u prodaji

ABA liga: Nova pravila za trenerski čelendž