Rukometni spektakl u Podgorici: Lovćen domaćin evropskom gigantu

foto: RK Lovćen

Pravi rukometni spektakl je večeras u Podgorici.

Rukometaši Lovćena u 2. kolu grupne faze Evropske lige dočekuju moćni njemački Flensburg od 20 i 45 u Bemax areni.

“Saigračima ću reći da uživaju u svakom trenutku jer čast je i privilegija, posebno za mlade igrače, biti dio ovakvog takmičenja. Lijepo je što će crnogorski rukometaši dobiti priliku da igraju ovakve utakmice, to je san svakog sportiste. Uživajte u svakom momentu kao da je posljednji – to je ono što ću im reći”, kaže kapiten Mirko Radović.


Odavno u Crnoj Gori nije gostovao jači rukometni klub. Flensburg je četiri puta igrao finale Lige šampiona, osvojio je titulu 2004. godine. Ima vrhunske igrače, kao što su Šveđanin Džim Gotfridson, Danci Simon Pitlik, Emil Jakobsen i mnogi drugi.

“Dolazi nam jedan od glavnih kandidata za trofej. Radujemo se meču, ostvario nam se san igranjem ovo takmičenje. Pozivam navijače da dođu u što većem broju, da nam budu ‘osmi igrač’ i uživamo zajedno u ovoj predstavi. Momci koji su došli ove sezone su donijeli iskustvo, siguran sam da ćemo uz njih napredovati i da ćemo iz meča u meč biti bolji”, kaže Fili Krivokapić.


Lovćen je na startu poražen od norveškog Elveruma u gostima 37:25, Flensburg je bio bolji od švajcarskog Šafhauzena 46:32.

Sferopulos krenuo pobjedom: Hvala Dušku Ivanoviću, sjanom treneru i osobi

Sofiji svjetsko zlato u plesu