Obradović: Nije lako dobiti dva vječita derbija u kratkom periodu; Sferopulos: Nismo imali snage ni energije za veliki preokret

Foto: ABA LIGA j.t.d./Dragana Stjepanovic

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras Crvenu zvezdu sa  (98:87), u meču petog kola ABA lige.

„Fantastična atmosfera, hvala navijačima na velikoj pomoći. Nije lako dobiti dva večita derbija u kratkom vremenskom periodu. Uspjeli smo u tome, iako imamo problema sa povrijeđenim igračima. Slijede dva teška gostovanja, Baskonija, Split….“, naglasio je Obradović, pa nastavio:

„Zašto se kockamo kada imamo veliku prednost? Odmah ću reći igračima da prestanu sa tim. Pa igramo protiv jakih ekipa, kako u Evroligi, tako i u ABA ligi. Slažem se da imamo dobrih i loših stvari, ali greške su sastavni dio sporta… S druge strane, igrali smo protiv izuzetno jake Zvezde. Pogodili smo tri trojke na startu trećeg kvartala, ali je bilo logično da uslijedi reakcija sjajnih igrača kakvi su Teodosić, Nejpir i ostali….“.

Pred Crvenom zvezdom je dosta posla, svjestan je toga i trener Joanis Sferopulos.

“Pokušali smo da unaprijedimo partiju u odnosu na meč u Evroligi. Počeli smo dobro, bili agresivni u odbrani, strpljivi u napadu, ali smo tokom druge dionice potpuno izgubili fokus”, kazao je Sferopulos i dodao…

„Jedina dobra stvar je što smo pokazali reakciju, što smo uspjeli da se vratimo u igru, zaprijetimo. Nismo imali snage ni energije za veliki preokret. Očekuje nas mnogo posla na putu kojem težimo. Najveći problem je odbrana, to moramo da riješimo i podignemo na mnogo viši nivo“.

Partizan će u narednom kolu ABA lige gostovati Splitu, dok će Crvena zvezda dočekati Budućnost Voli.

Osmi put: Mesi osvojio Zlatnu loptu

Ekskluzivno za vas – Meridianbet širi svoje poslovanje i u Podgorici!