Fudbalerke u Azerbejdžanu, Marić: Moramo da imamo i plan A i plan B

Foto: FSCG

Naša ženska fudbalska selekcija sjutra (13) gostuje Azerbejdžanu u meču četvrtog kola grupe C3 UEFA Lige nacija.

Crna Gora je u prvom meču izgubila od Azerbejdžana (1:0), ima bod manje od rivala, pa je sjutrašnja utakmica ključna u borbi za prvo mjesto.

“Definitivno možemo da igramo sa njima, apsolutno nismo inferiorni. Kao i u Podgorici pokušaćemo da se nametnemo na terenu, siguran sam da imamo kvalitet za to. Azerbejdžanke su agresivne, dobro kvare igru, dosta trče i to su im najveći kvaliteti. Kako god, – naš cilj je pobjeda”, kazao je selektor Mirko Marić.

Zbog povreda, pod znakom pitanja su Armisa Kuč, Helena Božić i Jelena Karličić. Marić može da računa na Medinu Dešić i Nađu Stanović.

“Imamo selekciju od 25 igračica i sve su one članice tima. Vidjećemo šta će biti sa povrijeđenim djevojkama i koliko će i da li će moći da pomognu. U svakom slučaju, moramo da imamo i plan A i plan B”, kazao je Marić.

Zahtijevan meč očekuje i Misa Kuč.

“Očekuje nas teška utakmica protiv Azerbejdžana. Oni su nam glavni konkurenti za prvo mjesto. Pobijedili su nas u Podgorici, iako smo mi bili bolji i imali bolje šanse. Nadam se da ćemo ih savladati. Daćemo sve od sebe. Želimo prvo mjesto”, kazala je Armisa Kuč.

Crna Gora je u petak savladala Kipar (2:0).

Brnović novi trener Petrovca

Potvrđeno: Dragan Vujović i Risto Lakić u trci za predsjednika Udruženja klubova FSCG – Centar