Advokat Milene Raičević: Tražila je samo ispunjenje ugovornih obaveza

Foto: ŽRK Budućnost Bemax

Nakon što je Upravni odbor ŽRK Budućnost Bemax u ponedjeljak obavijestio javnost da Milena Raičević više nije kapitenka i da do kraja sezone neće biti dio prvog tima, oglasio se advokat igračice koja je sa „plavima” osvojila 42 trofeja.

„Svjesna situacije u kojoj se klub nalazio u prethodnih nekoliko sezona, a nakon što su isplaćeni svi dugovi prema svim igračicama, moja klijentkinja je tražila od kluba da se riješi i pitanje njenih ugovornih obaveza, koje takođe postoje shodno ugovoru koji je potpisala sa klubom za period od 2017. do 2021. godine. Nažalost, naišla je na nerazumijevanje i ignorantski odnos. Jedino što joj je preostalo je da na isključivo zakonit način traži potraživanja od kluba u kojem je provela skoro cijelu karijeru”, saopštio je advokat Miloš Vukčević, prenosi portal RTCG.

Advokat 33-godišnje rukometašice navodi da joj klub, odbijajući predloge za dogovor, nije „ostavio prostor za bilo šta drugo”.

„Zabrinjavajuće je da je za novu upravu kluba problem što je moja klijentkinja ostala trudna, pa su joj uskratili ugovorne obaveze i lako zaboravili sve ono što je prije i poslije dala Budućnosti i reprezentaciji Crne Gore. A to su samo pehari i medalje. Zbog toga i moram lično da odreagujem na jučerašnje saopštenje uprave kluba dato u medijima, jer kao njen advokat neću dopustiti da je neko kažnjava, da ne kažem ponižava što se ostvarila kao majka. Sve je posvetila Budućnosti, kao što je javnosti poznato, ali je niko kao ženu i igračicu neće kažnjavati zbog majčinstva. Neka svako slodobno izvede zaključak u vezi sa razlozima ovog pravnog spora, a ko je u pravu odlučiće nadležni rukometni Arbitražni sud u Beču”, poručio je Vukčević.

Potvrđeno: Kaboklo novi centar Partizana

Kadeti u finišu do boda protiv Sjeverne Makedonije