Košarkaši Podgorice otputovali na Zlatibor

Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Podgorice otputovali su danas na Zlatibor, gdje će se od sjutra do neđelje održati drugi turnir NLB ABA 2 lige. Tokom turnira na Zlatiboru odigraće se tri kola, a Podgoricu očekuju mečevi protiv Šibenke (poneđeljak od 18 časova), Spartaka (srijeda, 21h) i Šenčura (petak, 21h).

Na prvom ovosezonskom turniru, koji je održan u Subotici Podgorica je ostvarila polovičan skor – poraz od Sutjeske (98:91) i trijumf protiv Borca (67:66).

-Očekuje nas jako bitan turnir na Zlatiboru, gdje ćemo odigrati tri zahtjevne utakmice u samo pet dana. Imali smo dovoljno vremena nakon prvog turnira u Subotici da se dodatno spremimo za nova iskušenja i sigurno da sa nestrpljenjem očekujemo nove utakmice – kazao je za klupski sajt Marko Kljajević, prvotimac Podgorice.

Prvi rival crnogorskom timu biće Šibenka, koja je u prva dva kola upisala dva poraza – od Borca i Zlatibora. Ali, i pored toga u taboru Podgorice vrlo su oprezni, svjesni da je to tim sa dosta kvaliteta.

-Radi se o vrlo dobroj i mladoj ekipi, koja ima svoje kvalitete, a koje čemo mi pokušati da svedemo na minimum. Uz našu energiju i fokus mislim da pobjeda neće izostati. Imamo iskustva sa igranjem ovakvih turnira i znamo koliko je bitno i dobro na psihološkom planu kada se krene na pravi način, odnosno kada se trijumfom započne ,,balon” – objasnio je Kljajević.

U odnosu na početak sezone Podgorica je dobila pojačanje na poziciji pleja – stigao je Brendon Sli, koji će već sjutra imati priliku da debituje.

-Sigurno da iz turnira u turnir rastemo. Pojačani smo još jednim igračem na poziciji pleja, tako da se nadam da ovaj roster koji imamo može da ispuni očekivanja od ovog turnira, gdje ćemo siguran sam pokazati da imamo veliki potencijal – podvukao je Kljajević.

KK Zadar: Oštro osuđujemo napad masikarnih huligana na predstavnike KK Crvene zvezde i novinare

Kvalifikacije za LŠ: Budva poražena od Partizana