Trento stiže u “Moraču”: Žakelj debituje na klupi Budućnosti

Foto: KK SC Derbi/Filip Roganović

Budućnost Voli sa novim trenerom Andrejom Žakeljom sjutra igra meč 8. kola u Evrokupu.

U “Moraču” stiže stari poznanik iz Evrokupa italijanski Trento, koji nakon sedam kola ima pobjedu više od Budućnosti, na tabeli B grupe.

“Kao što sam rekao, mnogo mi je drago što sam ovdje i mislim da ovaj klub mora da se podigne”, istakao je Žakelj za klupski sajt i dodao….

“Imali smo do sada samo jedan trening i krećemo sa pripremama za Trento, ali više-manje orjantisani smo na sebe. Moramo da brinemo o sebi pošto je tu veći problem”, dodao je slovenački stručnjak.

Megi pred Trento: Meč koji mora da se dobije

Budućnost nije imala dobru najavu pred meč sa Trentom, izgubila je glatko duel u ABA ligi protiv Igokee. Pobjeda nad Trentom je izuzetno važna za nokaut fazu, dok bi eventualni poraz znatno udaljio crnogorskog šampiona od te priće.

“Radi se o ekipi koja je veoma atletska, igraju vrlo brzu košarku i izuzetno su nezgodni u šutu za tri poena. Tu mora biti fokus”, istakao je Žakelj.

Imao je i poruku za navijače.

“Imamo veliku podršku velikog broja navijača i moramo da im vratimo igrama i rezultatima. Želio bih i da ih pozovem da nas u što većem broju podrže i pomognu nam u ovom meču, a mi ćemo učiniti sve da im sa borbenošću vratimo”, jasan je Žakelj.

Meč u “Morači” je sjutra od 19 sati.

Podgorica domaćin međunarodnog turnira

Megi pred Trento: Meč koji mora da se dobije