“Lavice” na turniru u Istri: Rivali Kongo i Hrvatska

Foto: EHF/kollektiff

Nakon kratkotrajnih priprema u Podgorici – za crnogorske rukometašice – slijede prve kontrolne utakmice pred start rukometnog Mundijala na sjeveru Evrope u Švedskoj.

“Lavice” će igrati u Novigrad u Istri na “Koracija kupu” – a rivali su atipična selekcija Kongo te domaćin, stari poznanik selekcija Hrvatska.

“Spremne smo, u izmijenjenom sastavu, ali spremne da ginemo na terenu i pokažemo šta znamo. Dosta je mladih igračica, ali sigurna sam da će tremu i volju da prenesu u agresivnost koja nam treba. Fali nam dosta igrača, ali spremne smo. Sve te promjene mogu da donesu i neke dobre stvari. Fale nam Đina, Ema, Mika, cure koje su se oprostile, velika je promjena, ali jedva čekam da krenemo u drugo putovanje i okrenemo novi list reprezentacije”, kazala je golmanka Marina Rajčić

Polako se bliži start šampionata 30. novembra. Prvi meč bronzane sa poslednjeg Evropskog prvenstva igraju u Helsinborgu protiv Kameruna.

“Svaka reprezentacija je jak protivnik. Svaki meč nosi neku mentalnu težinu. Bitno je da u ove dvije utakmice uspijemo da se uklopimo što bolje. Na nama je da vježbamo, radimo i stvaramo dobru atmosferu pred start šampionata”, kazala je Rajčič.

Jelena Despotović očekuje prave provjere u Hrvatskoj.

“Pred nama su dvije jako važne utakmice. Da prije svega da vidimo gdje smo mi, jer dugo nismo bile zajedno. Ovo je faza priprema, idemo korak po korak, glavno je da uđemo spremne u takmičenje. Jedva čekamo prvenstvo. Fale nam neke igračice, imamo pritisak zbog medalje iz prošle godine, ali moramo da se nosimo s tim”, rekla je Jelena.

Poznate su i ambicije “lavica” na šampionatu u Skandinaviji….

“Ne bi bili sportisti da ne sanjamo velike stvari, ali najvažnije je sada da prođemo u drugu fazu”, rekla je Rajčić.

Prvi meč na “Koracija kupu” biće protiv Konga u nedjelju od 18 sati, dok je u ponedjeljak u istom terminu meč sa domaćinom Hrvatskom.

Cedevita Olimpija u “Morači”, Žakelj: Pravim pristupom i uz pomoć navijača do pobjede

KK Mornar: Bojkins otpušten zbog nediscipline