Budva u Apeldornu za osminu finala CEV kupa

Foto: odbojka.me

Odbojkaši Budve otputovali su za Holandiju, gdje ih u srijedu (19.30h) očekuje revanš utakmica šesnaestine finala CEV kupa protiv Dinamo Apeldorna.

Sa velikih 3:0 iz Budve, crnogorski šampion tražiće šansu za prolazak u osminu finala CEV kupa protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Holandije. Kapiten Balša Radunović i saigrači hrabro će tražiti svoje šanse i bez pritiska ući u revanš utakmicu nakon maksimalne pobjede u prvom susretu.

“Odigrali smo odličan meč u Budvi pred našom publikom i ostvarili maksimalnu pobjedu. U Holandiji očekujem da krenemo isto jako, hrabro i da budemo skoncentrisani taktički od starta i da pokušamo da ostvarimo prolaz dalje u regularnom dijelu utakmice, ako to ne ostvarimo imamo i drugu šansu u zlatnom setu i to nam znači dosta da utakmicu igramo rasterećeno od samog starta”, kazao je Radunović.

Dva seta dovoljna su odbojkašima Budve za nastavak evropske priče. U slučaju pobjede Holanđana rezultatom 3:0 ili 3:1, još jednu priliku imaće izabranici Miljana Boškovića u “zlatnom setu”.

Libero Lazar Mocić ističe da je najbitnije da se ekipa odmori od puta i pripremi za težak duel.

“Čeka nas još jedna u nizu evropskih utakmica, protiv sada već poznatog protivnika Dinamo Apeldorna. Prošle nedelje smo odigrali sjajan meč i ostvarili rezultat od 3-0, ali želim da kažem da posao nikako nije gotov. Očekuje nas sigurno teža utakmica na njihovom terenu, gdje će oni tražiti šanse da odvedu meč u “zlatni set”. Na nama je da prvo prebrodimo ovaj put i da se odmorimo, odradimo dva treninga koja nas tamo očekuju i da se upoznamo sa salom, što mislim da je najbitnije. U srijedu nas očekuje meč gdje treba ući skoncentrisano i korak po korak do cilja, a to su dva seta za prolaz u narednu rundu”

Pobjednik ovog dvomeča igraće u osimini finala sa boljim iz duela Inzbruk Tirol – Fenerbahče. Prvi meč u Austriji završen je pobjedom domaćina rezultatom 3:2, revanš je na programu 29. novembra u Istanbulu od 19 časova.

Žakelj pred Gran Kanariju: Čeka nas težak put i teško gostovanje

Bursać pojačao Mornar