Vidić: Da li treba i ja prvo da idem u zatvor pa da budem na nekoj funkciji u srpskom fudbalu

Foto: Printscreen/YouTube

Legendarni igrač Mančester junajteda i proslavljeni srpski fudbaler Nemanja Vidić, koji je početkom godine predao kandidaturu za predsjednika Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i ubrzo odustao od kandidovanja, upitao je javno da li bi trebalo i on da prvo ide u zatvor da bi sjutra obavljao neku funkciju u srpskom fudbalu.

“I kako to da Dragan Džajić, koji je bio u zatvoru i priznao da se bavio malverzacijama, i Zvezdan Terzić, koji nije dokazao nevinost, već su procesi protiv njega zastarjeli, vode dvije najveće organizacije u srpskom fudbalu – FSS i Zvezdu. To je pitanje koje svi treba da postavljamo”, rekao je Vidić u intervjuu za NIN.

On je naveo da je to “poruka za sve ljude u Srbiji da se ne gleda rad, da uopšte nije bitno da li si radio dobro ili loše, bitno je da budeš podoban”.

Kako je rekao, “Džajić četiri godine nije uspio da dokaže da je nevin i onda ga je pijre 11 godina tadašnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić abolirao”, što je Džajić prihvatio i “time priznao da je krao Zvezdu, odnosno učestvovao u malverzacijama”.

Vidić je rekao da je Terzić “ponosan na to što je bio u zatvoru, priča da je tamo upoznao mnogo kvalitetnih ljudi”.

“Ja nemam problem da Terzić tako vaspitava svoju djecu. Ali on te poruke šalje mojoj, našoj djeci. Da je u redu da idete u zatvor, da je to put da ojačate i dođete do uspjeha”, naveo je Vidić.

On je istakao da Terzić ima “izuzetno dobar status u društvu, vozi dobar automobil, ima skup sat, putuje, kreće se u ‘visokom’ društvu”.

“I kako će sad bilo koji mladi momak da posluša oca i da krene da radi od 9 do 17 sati, muči se, bude pošten… Sve više djece hoće da budu Zvezdan Terzić. Da li to hoćemo da ostavimo našem društvu”, poručio je Vidić.

U19 futsal selekcija bolja od Turske

Fudbalerke u petak protiv Farskih Ostrva