Završeno idejno rješenje: Herceg Novi dobija olimpijskih bazen

Foto: Opština Herceg Novi

Herceg Novi će u narednom periodu, dobiti i olimpijski bazen kapaciteta više od 1000 mjesta, kazao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Kako se navodi završeno je idejno rješenje budućeg bazena, koji će biti jedan od najboljih i najljepših u ovom dijelu regiona.

Novi bazen biće i novi dom Plivačkog i vaterpolo kluba Jadran, koji je ranije igrao na bazenu Instituta dr Simo Milošević u Igalu, a nakon havarije na njemu, preselio se na otvoreni bazen na Škveru. Ove sezone Ligu šampiona je kao domaćin igrao čak i u drugoj državi – u Bosni i Hercegovini na bazenu u Trebinju.

Foto: Opština Herceg Novi

“Olimpijski bazen će sigurno biti jedan od najboljih i najljepših u ovom dijelu regiona. Tokom 2024. godine ćemo dodatno razraditi taj projekat i kandidovati ga za kapitalni budžet države. Vjerujem da će taj prostor biti na ponos Herceg Novog i PVK Jadran, jer će u okviru tog kompleksa biti i dvije podzemne etaže (parking garaže) sa oko 300 parking mjesta, na jednom nivou će biti poslovni sadržaji, a olimpijski bazen će imati gledalište kapaciteta više od 1000 mjesta. Moći ćemo da konkurišemo i organizujemo velika takmičenja i evropska prvenstva u vaterpolu ili plivanju, što će Herceg Novi staviti na mapu takmičenja plivačkih sportova, zbog tradicije i svega onog što je naš grad dao vaterpolu”, kazao je Katić.

Budućnost sa Ferelom na Baltiku: Pobjeda nam je jako potrebna

ABA: Božić peti put MVP